BRUDD: Sally Pearson ble liggende på banen og skrike av smerte etter at hun falt under Diamond League-stevnet i Roma. Foto: Alessandro Di Meo / ANSA via AP / NTB Scanpix
BRUDD: Sally Pearson ble liggende på banen og skrike av smerte etter at hun falt under Diamond League-stevnet i Roma. Foto: Alessandro Di Meo / ANSA via AP / NTB ScanpixVis mer

Etter skrekkfallet: - Min første tanke var at nå må jeg delta i Paralympics

Mister VM.

(Dagbladet): Den australske hekkeløperen Sally Pearson mister friidretts-VM i august etter det fatale fallet for halvannen uke siden.

Det var under 100 meter hekk under Diamond League-stevnet i Roma at hun falt i bakken. Der ble hun sittende og skrike og holde seg til håndleddet.

Til australske Sidney Morning Herald forteller 28-åringen at hun var redd hun måtte amputere armen.

- Min første tanke var at nå må jeg delta i Paralympics.

- Da jeg kom meg på båren begynte armen min å bli blå, så da skrek jeg enda høyere og trodde at at de kom til å måtte amputere, forteller sølvvinneren fra London- og Beijing-OL til den australske avisa.

Beskjeden om at en av favorittene på hekkøvelsen under VM i Beijing må melde pass kom i dag. Pearson ble operert i Roma, og i morgen venter nok en operasjon for hekkeløperen. Bruddet i håndleddet omtales som en "beineksplosjon", skriver SMH.

28-åringen forteller at det er første gangen i livet at hun har måttet sy - og første gang hun har brukket noe.

- Grunnen til at jeg skrek så mye ute på banen var at jeg var redd. Jeg så at håndleddet mitt sto i ulike retninger, og jeg ville få oppmerksomhet fra banepersonalet slik at jeg kunne få hjelp - for jeg greide ikke å reise meg, forteller Pearson videre.

Hekkeløperen tok gull på 100 meter hekk under VM i Daegu i 2011, og sølv på samme distanse under VM i Moskva i 2013. I år skulle hun være frontfiguren for den australske troppen.

MEDALJØR: Australske Sally Pearson har flere medaljer, både fra OL og VM - og var en av favorittene til VM i Beijing. Foto: AFP PHOTO / FILES / BEN STANSALL / NTB Scanpix
MEDALJØR: Australske Sally Pearson har flere medaljer, både fra OL og VM - og var en av favorittene til VM i Beijing. Foto: AFP PHOTO / FILES / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer