TUNGT BAK FERRY: Etter fjorårets sesong la både Björn Ferry (bildet) og Carl Johan Bergman opp. Dermed er det plutselig bare Fredrik Lindström av svenske skiskyttere som kan hevde seg i verdenstoppen. Foto: Maja Suslin/TT / NTB Scanpix
TUNGT BAK FERRY: Etter fjorårets sesong la både Björn Ferry (bildet) og Carl Johan Bergman opp. Dermed er det plutselig bare Fredrik Lindström av svenske skiskyttere som kan hevde seg i verdenstoppen. Foto: Maja Suslin/TT / NTB ScanpixVis mer

Etter Sveriges dårligste VM på 26 år: - Vanskelig etter at Björn Ferry var så feig og la opp

Sveriges norske utviklingssjef ser likevel framgang.

(Dagbladet): Der Norges herrer har tatt medalje på hver øvelse, har Sverige slitt.

Svenskene har hatt profiler som Magdalena Forsberg, Anna Carin Olofsson-Zidek, Helena Ekholm, Mikael Löfgren, Björn Ferry og Carl Johan Bergman de siste tre tiårene, men nå står de igjen med bare Fredrik Lindström som kan hevde seg i toppen.

Det ble tydelig under det nylig avsluttede verdensmesterskapet i Kontiolahti da både Ferry og Bergman la opp etter fjorårets sesong.

Ingen topp ti-plasseringer i individuelle renn ble fasiten for söta bror. Fredrik Lindströms tolvteplass på fellesstarten og 20. plass på sprinten var de beste individuelle resultatene.

Man må tilbake til 1989 for å finne sist svenskene gjorde det dårligere i et skiskytter-VM.

- Resultatmessig vil man jo alltid gjøre det bedre, men ja..., sier Sveriges utviklingssjef og trener i Kontiolahti Tobias Retvik Torgersen til SVT.

- Det er vanskelig for Fredrik å være ensom leder for laget etter at Björn Ferry var så feig og la opp, fortsetter han, før han drar forsiktig på smilebåndet.

Torgersen er selv norsk og har en aktiv karriere som skiskytter bak seg. Han har også trent det norske juniorlandslaget, og begynte i jobben som utviklingssjef foran årets sesong.

Selv etter et tungt mesterskap for Sverige, ser han flere positive tegn.

- Vi har noen unge jenter (Mona Brorsson, Anna Magnusson og Emma Nilsson, red. anm.) som har vist seg bra fram, og Peppe Femling viste på stafetten at han har potensial.

- For Fredrik (Lindström) har det vært litt kant ut. Det var gjennom Fredrik vi kunne ta medalje i dette mesterskapet. Jeg synes han har hatt muligheten på alle renn, men det er så mange som også er bra, og nivået er høyt, forklarer Torgersen.

Foruten Lindström var Brorsson eneste svenske utøver innenfor topp 30 på de individuelle distansene.

Neste mesterskapsmulighet for svenskene kommer neste år. Det mesterskapet arrangeres i Holmenkollen.