Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland med hattrick i Champions League-debuten

Etter tapet i Napoli er det beistet Haaland som venter Liverpool

I den internasjonale skyggen av Napoli-Liverpool stjeler en 19-åring fra Norge overskriftene. Om to uker spiller Erling Braut Haaland på Anfield.

EN, TO, TRE: Erling Braut Haaland feirer sin første Champions League-scoring i sin første Champions League-kamp etter bare to minutter. Til pause hadde scoret to til. Det gjør Norges nye stjernespiss til kongen av Europa på Campions Leagues første dag. Neste gang, om to uker, er han på Anfield. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
EN, TO, TRE: Erling Braut Haaland feirer sin første Champions League-scoring i sin første Champions League-kamp etter bare to minutter. Til pause hadde scoret to til. Det gjør Norges nye stjernespiss til kongen av Europa på Campions Leagues første dag. Neste gang, om to uker, er han på Anfield. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
  • Napoli-Liverpool 2–0 (0–0)
  • Salzburg-Genk 6–2 (5–1)

ERLING BRAUT HAALAND var ettertraktet da han klokelig valgte Red Bull Salzburg som første internasjonale stoppested, har vært heit siden seriestarten i Østerrike og tok fullstendig fyr da han møtte alle gutters store drøm totalt blottet for respekt.

Med tre scoringer i sin første omgang i Champions League blir ikke interessen mindre.

At det "bare var Sander Berges belgiske Genk, og ikke en av de store, spiller ingen rolle.

På Champions Leagues første dag sesongen 2019/2020 er Erling Braut Haaland fra Norge på alles lepper.

NESTE GANG UT er det Liverpool på Anfield. Det er om to uker. Da heter midtstopperne på det andre laget Matip og van Dijck, ikke Lucumi og Dewaest. Men jeg tror ikke Erling Braut Haaland bryr seg for mye om det, i hvert fall ikke veldig lenge.

Det ligger ikke i hans natur å tenke overmakt og hva som er vanskelig.

Det eneste gutten tenker på er å score mål.

JÜRGEN KLOPP OG Liverpool er de to siste sesongenes mest framgangsrike lag i Europa. De har knekt koden. Finale og 3–1 tap for Real Madrid i Kiev 2018. Finale og klubbens sjette europeiske mestertrofé etter 2–0 over Tottenham i Madrid den første dagen i juni.

Kvelden da Jürgen Klopp endelig vant noe med Liverpool.

Kvelden da den foreløpig siste brikka i det røde mesterlaget, det som nå herjer i Premier League, falt på plass.

DET OSER SOLIDITET og stabilitet av sånt, og er det også. Akkurat nå er Liverpool laget å slå. De er forsvarende mestere i Europa og ligaledere med fem poeng i England. Den forrige sesongen har glidd over i denne uten en eneste fartsdump før Napoli. Men det mange kanskje glemmer i skyggen av de to siste sesongenes europeiske framganger, fortrenger eller ikke tenker på – sannsynligvis fordi Liverpool slo Manchester City 2–1 borte på veien til 2018-finalen, for ikke å snakke om den knusende 3–1 seieren over Bayern München på Allianz Arena da 2018/2019-sluttspillet begynte med åttendedelsfinaler i mars – er Liverpools vedvarende borteproblemer i gruppespillet mot lag fra de fem beste ligaene i Europa.

Da Liverpool entret Stadio São Paulo denne første Champions League-tirsdagen 2019/2020, var det et snaut år siden de tapte 1–0 samme sted.

Da Liverpool skulle revansjere et av forrige sesongs få feilskjær var det elleve år siden de slo Marseille 2–1 på Stade Vélodrome – den foreløpig/inntil i kveld siste gruppespillseieren borte mot lag fra Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 og Premier League.

Åtte kamper inkludert årets første er spilt siden det, tre uavgjort og fem tap. Resultatene er som følger:

  • 2008: Atletico Madrid-Liverpool 1–1
  • 2009: Fiorentina-Liverpool 2-0, Lyon-Liverpool 1–1
  • 2014: Real Madrid-Liverpool 1–0
  • 2017: Sevilla-Liverpool 3–3
  • 2018: Paris Saint-Germain-Liverpool 2-1, Napoli Liverpool 1–0.
  • 2019: Napoli-Liverpool 2–0

LIVERPOOL, SOM ALLE andre i favorittsjiktet til finalen og trofémuligheten i Istanbul 23. mai 2020, vet selvfølgelig at du ikke trenger å vinne alle gruppespillkampene for å gå videre. Først og fremst handler det om å kvalifisere seg for sluttspillet. Dernest om å vinne for å få en best mulig trekning. Men det er ikke avgjørende, i fjor gikk Liverpool videre som toerlag på flere scorede mål (enn Napoli) etter tre seirer og tre tap.

Resten er Bayern München, Porto, Barcelona og Tottenham – eller som det også heter, en vakker historie.

LIKEVEL, DET HJELPER med en god start. Det kan løse mye, for ikke å si avlaste de beste spillerne i et kampprogram som er tøft nok som det er. Er du tidlig i posisjon til sluttspillet kan manageren rotere. Havner du der Liverpool var i fjor, da de måtte vinne den siste gruppespillkampen for å gå videre (Napoli 1-0), må alle mann på dekk.

Det går det også, Liverpool fikk ikke akkurat synlige mén av å måtte kjempe seg til åttendedelsfinalen de raserte Bayern München.

Men det vil alltid hjelpe å kunne hvile en eller tre av de mest brukte og helt nødvendige spillerne.

SALZBURG OG GENK gjør årets gruppe lettere for Liverpool. Det er ingen umiddelbar fare etter 0–2 i Napoli. Men håndteres ikke Erling Braut Haaland når Red Bull Salzburg kommer til Anfield, kan gruppe E bli veldig interessant.

Inntil videre ligger spenningen i hvordan Haaland The Beast håndterer Champions League når nivået og utfordringen blir det beste og største turneringa har å by på.

.

.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media