Etter tapet mot Ronaldo fikk Berget uventet trøbbel - med å tisse

Ble plukket ut til dopingkontroll.

SLET MED Å TISSE: Etter Malmös 0-2-tap mot Real Madrid for en uke siden, fikk Jo Inge Berget seg en uventet utfordring. Her er han i aksjon på dagens landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLET MED Å TISSE: Etter Malmös 0-2-tap mot Real Madrid for en uke siden, fikk Jo Inge Berget seg en uventet utfordring. Her er han i aksjon på dagens landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Jo Inge Berget (25) ble den store helten da Norge overraskende slo Kroatia 2-0 i EM-kvaliken tidligere i høst.

Før Norges kamper mot Malta lørdag og Italia tirsdag beskriver Malmö-spilleren seg selv som «frisk og rask», altså kampklar.

Og han legger ikke skjul på at han regner med å få fornyet tillit av Per-Mathias Høgmo på venstrekanten.

- Jeg håper å starte. Jeg tror ikke akkurat jeg spilte meg ut av laget sist, så jeg håper jeg får fornyet tillit. Jeg gleder meg til kampene, sier han til Dagbladet.

Slet med å tisse Berget, som i helga røpet at han kunne ha blitt langrennsløper, har hatt en fantastisk høst med både Malmö i Champions League og landslaget i EM-kvaliken. Etter 0-2-tapet mot Real Madrid for en uke siden, fikk han seg imidlertid en uventet utfordring:

Som en av fire spillere ble han plukket ut til dopingkontroll på Swedbank stadion.

Det var ikke noe problem fordi mannen med det berømte skjegget hadde noe å skjule, men fordi han - rett og slett - ikke klarte å tisse på kommando etter å ha svettet i 90 minutter mot Cristiano Ronaldo og Co.

- Det tok lang tid før jeg fikk det til. Å pisse etter kamp er ikke lett, så vi satt vel der i nesten 90 nye minutter. Da jeg først måtte pisse, så var urinen nesten for klar. De har en grense på hvor klart det kan være, og siden jeg hadde drukket tre liter vann var det nesten for klart. Hvis det hadde vært det, hadde det tatt helt sykt lang tid, for da hadde måttet vente til det hadde gått ut igjen. Det gikk i hvert fall etterhvert, forteller Berget, som hadde blitt plukket ut til dopingkontrollen sammen med lagkompis Markus Rosenberg.

Kroos slet også Også svensken slet med å levere sine edle dråper etter oppgjøret. Det tok faktisk så lang tid for begge to at ingen av dem rakk å møte pressen før de forlot stadion.

Også Real Madrids tyske verdensmester Toni Kroos fikk trøbbel, noe som forsinket det spanske storlagets avgang fra stadion.

Det er faktisk ganske vanlig å ikke klare å tisse etter kamp. Tidligere i høst slet Bergets lagkompis Rasmus Bengtsson med å levere etter Malmös bortekamp mot PSG, noe som gjorde at han bare var sekunder unna å miste flyet hjem til Skåne.

- Man kan ikke stå og prøve hele tida heller. Du kan ikke pisse før du er helt klar, for du må ha en viss mengde. Hvis du prøver og det kommer for lite, kan det ta enda lenger tid. Det handler om å sitte og drikke vann helt til du må, sier Berget.

Tøff start i Europa 25-åringen fra Hadeland forteller at han har kost seg i Champions League-møtene med PSG og Real, men at han gjerne skulle ha sett at Åge Hareides lag hadde vært hakket nærmere poeng.

GLEDER SEG: Per Mathias Høgmo sa på dagens pressekonferanse at det norske laget ikke begynner å tenke på Italia før etter lørdagens kamp mot Malta. Én kamp av gangen, med andre ord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG: Per Mathias Høgmo sa på dagens pressekonferanse at det norske laget ikke begynner å tenke på Italia før etter lørdagens kamp mot Malta. Én kamp av gangen, med andre ord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Begge kampene endte med 0-2 i protokollen.

- Vi har fått en hard start på Champions League, med Paris og Real Madrid, men det er moro å møte de beste. Samtidig merker man at de er noen hakk over oss. Vi ble løpende litt i mellom i begge kampene. Vi ble dype og fikk ikke til så mye selv. Vi kunne kanskje ønske at vi utfordret dem litt mer enn det vi gjorde, sier han.

Nå er det imidlertid landslaget, og ikke Malmö, Berget konsentrerer seg om. Men selv om «alle» forventer seier mot Malta på Ullevaal lørdag minner han om at det er for tidlig å begynne å tenke på tirsdagens match mot Italia i Roma.

- Det kjedelig svaret er at vi må ta en kamp av gangen. Uten å slå Malta blir kanskje ikke Italia-kampen så viktig likevel. Det blir ekstremt viktig å slå Malta for å ha det utgangspunktet vi vil ha når vi drar til Italia. På papiret er de ikke på nivå med Kroatia eller Italia, men det er et lag vi må slå, sier han.

Kjenner til Mifsud - Hva vet du om Malta?

- Det er ikke mye. Jeg vet at (Michael) Mifsud, som har spilt i Tippeligaen, fortsatt spiller for dem. Han er kaptein og en av de bedre spillerne deres. I tillegg har de en stor og sterk spiss som kan skape litt på kontringer blant annet. Det må man være obs på, sier Berget.

• Norge møter Malta på Ullevaal lørdag klokka 18.00. Kampen sendes på Max.