Etter ti år som førstevalg kan en æra være over for en av verdens beste

- Aldri vært redd for å ta en avgjørelse.

LOVER KAMP: Petr Cech har vært Chelseas førstevalg i ti år, men denne sesongen får han en tøff utfordrer i Thibaut Courtois. Manager José Mourinho sier keeperne gir ham et ønsket luksusproblem. Foto: AFP PHOTO / OZAN KOSE / NTB SCANPIX
LOVER KAMP: Petr Cech har vært Chelseas førstevalg i ti år, men denne sesongen får han en tøff utfordrer i Thibaut Courtois. Manager José Mourinho sier keeperne gir ham et ønsket luksusproblem. Foto: AFP PHOTO / OZAN KOSE / NTB SCANPIXVis mer

Petr Cech har vært Chelseas førstevalg i ti år, men denne sesongen får han en tøff utfordrer i Thibaut Courtois. Manager José Mourinho sier keeperne gir ham et ønsket luksusproblem.

Cech (32) har vært Chelseas udiskutable førstevalg siden han kom fra den franske klubben Rennes i 2004. Til årets sesong har han fått sin første seriøse utfordrer i form av belgiske Courtois.

22-åringen ble kjøpt av Chelsea for tre år siden, men har siden da vært på lån i spanske Atlético Madrid.

Der har den unge keeperen storspilt. Samtidig har Cech slitt med en skade i sommer.

- Petr jobber hardt og er blitt frisk på rekordtid. Han er klar for å kjempe for plassen. Thibaut har akkurat kommet tilbake og er verdens beste unge keeper. Det er et fint problem for meg, og jeg har aldri vært redd for å ta en avgjørelse, sier Mourinho.

- Må jobbe hardt Det er knyttet stor spenning til Chelsea før årets sesong. London-klubben har hentet Cesc Fàbregas, Diego Costa, Filipe Luis og den gamle storscoreren Didier Drogba. Laget er den store gullfavoritten sammen med Manchester City.

- Dette er en klubb som ønsker å være sterk og kjempe om store trofeer. Derfor trenger vi konkurranse på alle plasser, sier Mourinho.

Courtois har spilt nesten 200 A-lagskamper for Genk og Atlético, sin unge alder til tross. Han ser fram til å duellere med Cech om førstelagsplassen.

- Jeg må bare jobbe hardt og bevise hva jeg kan på trening. Vi må trene hardt og jobbe sammen som et lag. Alt jeg kan gjøre er å prestere og håpe at manageren velger meg. Slik er det for alle, sier den unge keeperen.

Troféløse sist sesong Chelsea ble nummer tre i Premier League sist sesong. I mesterligaen var Courtois med på å slå ut arbeidsgiveren med Atlético i semifinalen.

- Chelsea er en klubb som alltid har ambisjoner om å vinne så mange trofeer som mulig. Chelsea er god nok til å vinne serien, cuper og mesterligaen. Det er naturligvis mange gode lag i England og i mesterligaen, men jeg tror vi er gode nok til å nå langt i alle turneringer, sier Courtois.

Chelsea sesongåpner mot nyopprykkende Burnley 18. august.

(NTB)