HAR OVERBEVIST: Wayne Rooney har forsvart plassen sin på det engelske landslaget under EM. Foto: Henri Szwarc/ABACAPRESS.COM/
HAR OVERBEVIST: Wayne Rooney har forsvart plassen sin på det engelske landslaget under EM. Foto: Henri Szwarc/ABACAPRESS.COM/Vis mer

Etter to gode EM-kamper er Rooney-debatten lagt død

Har motbevist kritikerne.

I et par år har debatten rast omtrent i forbindelse med hver landskamp. «Forsvarer Wayne Rooney en plass på laget?»

I en mer tilbaketrukket rolle på banen har 30-åringen vært god, Englands bestemann så langt i EM.

Det var Louis van Gaal som plasserte Rooney på midtbanen og ikke som spiss.

– Jeg hadde den posisjonen for ham i hodet. Han debuterte som 17-åring og spiller fortsatt i en alder av 30 med langt over 100 landskamper.

– Det kommer alltid en tid, spesielt når unggutta løper som gaseller, der spillere må tenke: Kanskje tiden er inne for å trekke meg litt lenger tilbake på banen? sier England-sjef Roy Hodgson til Daily Mail.

– Likevel er vi fortsatt åpne for å bruke ham som spiss.

Bedre

Rooneys gode teknikk og presise pasninger, har gitt England en ny kvalitet. Jordan Henderson og Scott Parker hadde ofte rollen i mesterskapene i 2012 og 2014.

England snudde 0-1 til 2-1-seier over Wales. Det betyr også avansement i mesterskapet uavhengig av resultat mot Slovakia mandag.

Med Harry Kane, Jamie Vardy og Daniel Sturridge tilgjengelige virker Rooneys tid som ren England-angriper over.

Tre lag kjemper om gruppeseieren: England, Wales og Slovakia. Puljejumbo Russland må slå Wales for å gå videre. Kampene spilles mandag kveld.

(NTB)