Etter to kamper i Europa League er Molde et lite eventyr. Alt det andre på Aker Stadion er et lite mareritt

Morten P kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagladet):

FOR BARE SEKS måneder siden var Molde FK Norges beste fotballklubb og tittelforsvarere i både serie og cup. Siden det, om man ser bort fra den pågående oppturen i Europa League, har det meste gått galt.

DET FØRSTE SOM forsvant var muligheten til å forsvare seriegullet 2014. Deretter ga Tor Ole Skullerud klubben beskjed om at han ikke ville forlenge trenerkontrakten etter årets sesong, en avgjørelse som noen uker senere ble straffet med sparken. Og før en uke var gått hadde Viking slått Molde ut av cupen.

Resten av sesongen har derfor handlet om Europa.

OG DER ER Molde inne og gjør det bra. Akkurat nå. 1—1 mot Ajax etter 3—1 over Fenerbache gir gruppeledelse og tro på en strålende internasjonal høst. Men fordi alt annet har gått galt begrenses Moldes Europa-ambisjoner inntil videre av spillet i Europa League denne høsten.

Neste år er de ikke i kvalifisering en gang.

MED NI MANN på utgående kontrakter, der to av dem, Vegard Forren og Martin Linnes har øynene på Tyskland, og Harmeet Singh er veldig nær en vinterovergang til Bolton, er det et veldig dårlig utgangspunkt. Det faktum at klubben ikke vet hvem som skal være trener i 2016, og Ole Gunnar Solskjær har sagt nei flere ganger enn Bob Bradley, gjør det ikke lettere. For du trenger ikke bare en trener for å holde fast ved det Ole Gunnar Solskjær bygde opp da han tok over i 2011, og som Tore Ole Skullerud så forbilledlig foredlet gjennom The Double i 2014, du trenger et fluepapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.