Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter to kamper i Europa League er Molde et lite eventyr. Alt det andre på Aker Stadion er et lite mareritt

Morten P kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagladet):

FOR BARE SEKS måneder siden var Molde FK Norges beste fotballklubb og tittelforsvarere i både serie og cup. Siden det, om man ser bort fra den pågående oppturen i Europa League, har det meste gått galt.

DET FØRSTE SOM forsvant var muligheten til å forsvare seriegullet 2014. Deretter ga Tor Ole Skullerud klubben beskjed om at han ikke ville forlenge trenerkontrakten etter årets sesong, en avgjørelse som noen uker senere ble straffet med sparken. Og før en uke var gått hadde Viking slått Molde ut av cupen.

Resten av sesongen har derfor handlet om Europa.

OG DER ER Molde inne og gjør det bra. Akkurat nå. 1—1 mot Ajax etter 3—1 over Fenerbache gir gruppeledelse og tro på en strålende internasjonal høst. Men fordi alt annet har gått galt begrenses Moldes Europa-ambisjoner inntil videre av spillet i Europa League denne høsten.

Neste år er de ikke i kvalifisering en gang.

MED NI MANN på utgående kontrakter, der to av dem, Vegard Forren og Martin Linnes har øynene på Tyskland, og Harmeet Singh er veldig nær en vinterovergang til Bolton, er det et veldig dårlig utgangspunkt. Det faktum at klubben ikke vet hvem som skal være trener i 2016, og Ole Gunnar Solskjær har sagt nei flere ganger enn Bob Bradley, gjør det ikke lettere. For du trenger ikke bare en trener for å holde fast ved det Ole Gunnar Solskjær bygde opp da han tok over i 2011, og som Tore Ole Skullerud så forbilledlig foredlet gjennom The Double i 2014, du trenger et fluepapir.

Et navn som kan få mange av de som ønsker seg vekk fra klubben til å bli.

Og nye til å komme.

BOB BRADLEY KUNNE vært det navnet, men etter det jeg forstår vil han snart forlenge med Stabæk under forutsetning av at han kan gå dit han vil neste sommer. Det betyr at det skipet er seilt. Og da gjenstår egentlig bare han som har sagt nei helt siden Tor Ole Skullerud fikk sparken i begynnelsen av august.

Ole Gunnar Solskjær.

SKAL MOLDE LYKKES med det, og ingenting synes viktigere nå, må veldig mye klaffe. Ole Gunnar Solskjær trenger nemlig ikke Molde Fotballklubb. Om han skulle få abstinenser kan han dekke sine behov gjennom å være ulønnet hjelpemann i Kristiansund enten de spiller i OBOS- eller Tippeligaen neste sesong. I tillegg er ikke forholdet til Aker Stadion det beste på grunn av ting gjort og sagt rundt Aston Villa-affæren 2012, og signeringen med Cardiff  for snart to år siden.

MEN MOLDE TRENGER Ole Gunnar Solskjær. Og det vet de. Av alle på radaren er det egentlig bare han som kan gjenskape optimismen og troen i klubben og byen. Hvilket betyr at stolthet må byttes ut med ydmyket om Molde skal ha en mulighet, kan hende en lederskikkelse eller to også.

Og selv da er det ikke sikkert.                                

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!