- Etter to minutter må Ronaldo ut på båre

Belgia-keeper med skadetrussel.

(Dagbladet.no): Til lørdag møtes Portugal og Belgia i EM-kvalik. Friske ordskifter mellom lagene er ikke uvanlig foran slike kamper, men det spørs om ikke Belgias keeper Stijn Stijnen gikk over streken da Gazet van Antwerpen spurte om hvordan de skulle stoppe Cristiano Ronaldo.

- Etter to minutter vil vi vanligvis ha massakrert ham så mye at han må forlate banen på båre, svarte Stijnen, skriver The Times.

Han begrunnet den oppsiktsvekkende trusselen med at Belgia er et lag med begrensede ferdigheter, og derfor må kompensere ved å spille ekstra tøft.

- Portugal har mer kvalitet enn oss, og derfor må vi gjøre ting på våre premisser. Hvis vi forsøker å spille som dem kommer vi helt sikkert til å tape, sa han.

Advares mot kjekkaseri

Om Sir Alex Ferguson var rasende da den unge portugiseren fikk nærgående spørsmål av Sky Sports-reporter Jeff Shreeves på mandag, finnes det neppe dekkende ord for sinnstilstanden hans dersom Belgia skulle gjøre alvor av Stijens utspill.

Uttalelsene vakte såpass oppsikt i Belgia at keeperen, som til daglig spiller for Club Brügge, forsøkte å dysse ned uttalelsene sine. Uten å rette opp så mye av inntrykket.

- Jeg synes ikke det jeg sa er sjokkerende. Vi er bortelaget, og må gjøre ting på vår måte. Jeg mente ikke at vi spesifikt måtte få Cristiano Ronaldo av banen, men vi må spille hardt mot de portugisiske spillerne. Jeg sier ikke at vi skal brekke beinet på noen, men vi må spille aggressivt. Vi må spille med karakter og ikke spare leggene til motstanderen, sier han.

TRUER MED Å SKADE RONALDO: Belgias keeper Stijn Stijnen mener Portugal er et så mye bedre lag at det må kompenseres med ekstra aggressivitet. - Etter to minutter vil vi vanligvis ha massakrert ham (Ronaldo) så mye at han må forlate banen på båre, sa Stijnen. Her er Ronaldo på gårsdagens trening. Foto: Manuel De Almeida
TRUER MED Å SKADE RONALDO: Belgias keeper Stijn Stijnen mener Portugal er et så mye bedre lag at det må kompenseres med ekstra aggressivitet. - Etter to minutter vil vi vanligvis ha massakrert ham (Ronaldo) så mye at han må forlate banen på båre, sa Stijnen. Her er Ronaldo på gårsdagens trening. Foto: Manuel De Almeida Vis mer

Også Middlesbroughs George Boateng har de siste dagene advart Ronaldo mot å latterliggjøre motspillerne sine. Mandag var det James Morrison som mistet hodet, og satte inn en hårreisende takling på United-vingen som resulterte i direkte rødt kort.

- Spillere har stolthet. Ingen liker å bli gjort narr av. En dag kommer noen til å skade ham skikkelig, og han kommer til å være ute i lang tid, sa Boateng.

- Etter to minutter må Ronaldo ut på båre
<B>FRISK I KJEFTEN:</B> Belgias keeper forsøkte senere å dysse ned uttalelsene sine, uten særlig hell.