OL-tremila i Pyeongchang: Teresa Stadlobers mareritt

Etter to uforståelige blemmer kom tårene: - Hvorfor måtte dette skje?

Teresa Stadlober var på vei mot OL-medalje da hun gikk feil vei først én gang og så én gang til på tremila i Pyeongchang. Nå snakker hun ut om generaltabben. Heidi Weng er glad det er andre som også surrer.

MARERITTET: To ganger gikk Teresa Stadlober feil på OL-tremila. Dermed glapp medaljen hun var på vei til. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
MARERITTET: To ganger gikk Teresa Stadlober feil på OL-tremila. Dermed glapp medaljen hun var på vei til. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Teresa Stadlober er Østerrikes store langrennshåp under VM på hjemmebane i Seefeld neste år, men 25-åringen var sterk nok til å kjempe om medalje allerede på dagens OL-tremil i Pyeongchang.

Tidenes vinterolympier Marit Bjørgen var det ingenting å gjøre noe med i front, men Krista Pärmäkoski og Stadlober lå best an i kampen om de to øvrige medaljene da østerrikeren plutselig gjorde en sjelden generaltabbe.

Mens Pärmäkoski helt riktig svingte til høyre, fortsatte Stadlober i feil løype - og kopierte tabben til kinesiske Qieng Wang fra tidligere i mesterskapet.

En stresset Stadlober snudde etter hvert og forsøkte å ta igjen det tapte, men hun innså tabben for seint.

Som om ikke det var nok, gikk 25-åringen feil enda en gang inne på stadion like etter.

- Et sjokk for meg

I målområdet begynte tårene å trille. I møtet med Dagbladet i mixed zone viste imidlertid Stadlober fram en herlig selvironi og godt humør.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde en veldig god dag, før jeg gjorde denne tabben. Jeg tror kunne ha kjempet om medalje, men så gikk jeg feil vei. Jeg vet ikke hvorfor, sier Stadlober og smiler tappert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer