Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-tremila i Pyeongchang: Teresa Stadlobers mareritt

Etter to uforståelige blemmer kom tårene: - Hvorfor måtte dette skje?

Teresa Stadlober var på vei mot OL-medalje da hun gikk feil vei først én gang og så én gang til på tremila i Pyeongchang. Nå snakker hun ut om generaltabben. Heidi Weng er glad det er andre som også surrer.

MARERITTET: To ganger gikk Teresa Stadlober feil på OL-tremila. Dermed glapp medaljen hun var på vei til. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
MARERITTET: To ganger gikk Teresa Stadlober feil på OL-tremila. Dermed glapp medaljen hun var på vei til. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Teresa Stadlober er Østerrikes store langrennshåp under VM på hjemmebane i Seefeld neste år, men 25-åringen var sterk nok til å kjempe om medalje allerede på dagens OL-tremil i Pyeongchang.

Tidenes vinterolympier Marit Bjørgen var det ingenting å gjøre noe med i front, men Krista Pärmäkoski og Stadlober lå best an i kampen om de to øvrige medaljene da østerrikeren plutselig gjorde en sjelden generaltabbe.

Mens Pärmäkoski helt riktig svingte til høyre, fortsatte Stadlober i feil løype - og kopierte tabben til kinesiske Qieng Wang fra tidligere i mesterskapet.

En stresset Stadlober snudde etter hvert og forsøkte å ta igjen det tapte, men hun innså tabben for seint.

Som om ikke det var nok, gikk 25-åringen feil enda en gang inne på stadion like etter.

- Et sjokk for meg

I målområdet begynte tårene å trille. I møtet med Dagbladet i mixed zone viste imidlertid Stadlober fram en herlig selvironi og godt humør.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde en veldig god dag, før jeg gjorde denne tabben. Jeg tror kunne ha kjempet om medalje, men så gikk jeg feil vei. Jeg vet ikke hvorfor, sier Stadlober og smiler tappert.

- Hva tenkte du da du innså tabben?

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Da tenkte jeg: «Seriøst? Hvorfor må dette skje?» Det var et sjokk for meg. Jeg oppdaget dessverre tabben for seint.

OL 2018: Vi oppsummerer tidenes vinter-OL, som avsluttes på fantastisk vis med det historiske gullet til Marit Bjørgen. Med sportskommentator Esten O. Sæther, og Ingrid Cogorno som programleder. Jørgen Gilbrant er dagens gjest. Vis mer

Dobbeltabben

Vondt ble til verre da langrennsesset også gikk feil for andre gang i konkurransen.

- Jeg var så forvirret at jeg gikk feil en gang til. Det var hardt å innse. Skal man ta medalje, må man gå rett vei, sier Stadlober.

- Jeg må bare akseptere det og forbedre meg neste gang. Livet går videre. Jeg er sterk i hodet og skal ikke gjøre samme feil igjen.

- VM-løypa på hjemmebane i Seefeld kjenner du i hvert fall?

- Jeg håper det, sier Stadlober til Dagbladet og ler med sin herlige dose selvironi.

Weng: - Bra noen andre også surrer

Heidi Weng har selv gått feil i viktige skirenn og vet godt hvordan Stadlober har det akkurat nå.

- Jeg vet hvordan det er å gå feil. Jeg har gått ut av løypa og for tidlig i mål. I dag var det to runder selv hvor jeg lurte på hvor vi skulle gå, sier Weng.

- Det er godt at det er noen andre enn meg som også surrer av og til, sier verdenscuplederen, som drar hjem fra OL uten medaljer.

Krista Pärmäkoski lå sammen med Stadlober da de plutselig gikk hver sin vei. Til Dagbladet forklarer den finske sølvvinneren hendelsen slik:

- Jeg så at Stadlober plutselig gikk en annen vei enn meg. Jeg var sikker på at jeg tok rett vei. Litt seinere fikk jeg høre at jeg lå på 2. plass. Det er trist at hun gikk feil, sier Pärmäkoski.

- Oh no

Amerikanske Sadie Bjornsen blir overrasket og lei seg når hun hører hva som skjedde med Stadlober.

- Oh no. Gikk hun virkelig feil? To ganger? Det er trist å høre. Teresa var så sterk. I en tremil blir du så sliten at det er fort gjort å gjøre feil, sier Bjornsen til Dagbladet.

- Noen ganger når du er i konkurransemodus, er det vanskelig å tenke klart. Jeg synes det var tydelig oppmerket her, men sånt kan skje.

Bjornsen ble noe overraskende vraket til lagsprinten som Kikkan Randall og Jessica Diggins vant.

- Jeg ble overrasket selv, men det var en vanskelig avgjørelse for trenerne i valget mellom meg og Kikkan. Det smertet i hjertet mitt, men jeg er veldig glad for at de klarte å vinne gull. I neste lagsprint vil jeg inn på laget og vinne gull med Jessica.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!