Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Etter Tour de Ski følte jeg meg ikke som meg selv

Jacobsen dagen etter OL-nedturen.

FIKK BEKREFTELSEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var usikker på formen sin etter den gode innsatsen i Tour de Ski, men fikk også en opptur i NM. Nå ser hun positivt framover, tross OL-nedtur på åpningsdistansen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FIKK BEKREFTELSEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var usikker på formen sin etter den gode innsatsen i Tour de Ski, men fikk også en opptur i NM. Nå ser hun positivt framover, tross OL-nedtur på åpningsdistansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) har vært i kanonform i langrennsssporet denne sesongen - men ble i går vraket til åpningsdistansen i OL om ei drøy uke.

Nå røper hun at hun var usikker på formen mellom mellom Tour de Ski-oppturen og NM for halvannen uke siden.

- Da jeg reiste ned hit (Seiser Alm), mer eller mindre direkte fra NM på Lillehammer, var beina stinne og tunge. Det var litt vondt å gå på ski og overskuddet var ikke til stede, skriver Jacobsen på sin egen blogg i dag.

- Etter Tour de Ski hadde jeg egentlig ikke følt meg som meg selv, og selv om jeg trodde jeg kun var sliten, var det en liten fugl på skulderen som sådde tvil om det kanskje var formen som hadde kommet og gått, fortsetter hun.

Men i NM fikk 27-åringen bekreftelsen på at formen var god, med blant annet en superetappe på stafetten til Heming.

- Jeg koste meg som jeg alltid gjør med Hemings unge lovende, og følte de sendte meg av gårde til OL som deres representant. Jeg følte meg stolt, skriver hun.

Lei seg i går I går var hun lagt nede og på gråten etter hun ikke var blant de fire som får gå 20 kilometer skiathlon i Sotsji.

- Jeg er jo kvalifisert. Jeg oppfyller alle kriteriene som var satt opp på forhånd. Det finnes ingen logikk bak avgjørelsen, sa hun skuffet i går.

Dagen etter nedturen forsøker hun å se positivt på situasjonen.

- De siste fem dagene har bare vært deilige. Jeg har kost meg på ski, fortsatt i et veldig rolig tempo, men har kjent at beina har vært fulle av energi. Jeg har hatt gode styrkeøkter og enda en knallgod intervall. Jeg har med andre ord veldig mange ting å glede meg over om dagen! Jeg har klart å komme i bedre form enn jeg har vært i noen gang før, skriver Jacobsen.

Toblach neste Til helga skal langrennseliten til Toblach i Italia.

Lørdag er det 10 km klassisk kvinner og 15 km klassisk menn på programmet.

Søndag skal det gås sprint i fri teknikk.

Det er siste sjanse for de OL-klare til å vise seg verdt en plass på de ulike øvelsene.

Der stiller også en Petter Northug som er på jakt etter godformen før OL.

Hele Norges coronakart