IKKE REDD FOR Å PROVOSERE: Serena Williams' comeback har ført til flere opp- og nedturer. Foto: NTB Scanpix
IKKE REDD FOR Å PROVOSERE: Serena Williams' comeback har ført til flere opp- og nedturer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etter turbulent tid: Serena Williams kaster klærne

Viser seg fram fra en ny side: - Dette er utenfor komfortsonen min.

Det har vært en turbulent tid for tennisspilleren Serena Williams (37). Amerikaneren fikk overskrifter verden over etter at hun gikk til et heftig angrep på dommeren i US Open-finalen i september.

Det kokte rett og slett over for Williams i finaletapet mot japanske Naomi Osaka.

- Jeg er ikke en juksemaker! Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal et poeng fra meg. Du er en tyv, sa Williams etter å ha blitt trukket poeng. Hun ble seinere bøtelagt for episoden.

Bakgrunnen for raseriutbruddet var at Williams mener at kvinner og menn blir behandlet forskjellig i tennissporten.

Kaster klærne

Williams har sjelden vært redd for å kjempe for sakene hun har troa på. Det viser hun også denne uka. For to dager siden la hun ut en video på Instagram, hvor hun hadde kastet klærne mens hun synger et par linjer fra Divinyls låt «I touch my self».

Vokalisten i bandet, Chrissy Amphlett, døde av brystkreft i 2013. I ettertid har prosjektet «I Touch Myself» startet, både for å hylle sangeren, men først og fremst for å samle inn penger til kreftkampen og å spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft.

Williams kaster altså klærne for en god sak.

- Dette er utenfor komfortsonen min, men jeg ville gjøre det. Dette er et problem som påvirker kvinner i alle farger over hele verden. Å oppdage problemet tidlig redder mange liv, skriver Williams under videoen, som hun har delt til sine 9,9 millioner følgere på Instagram. Videoen er sett over 2 millioner ganger allerede.

Denne uka starter forresten også Rosa sløyfe-aksjonen i Norge.

BEYONCE-KOPI: Tennisstjerna kopierer Beyoncés musikkvideo «7/11». I denne videoen, filmet av magasinet Vogue, slipper Willams seg løs med dansing og triksing. Video: Youtube / Vogue Vis mer Vis mer

Pause

Serena Williams var ikke med da kampene i WTA-turneringen i Kina ble trukket fredag. Amerikaneren ser med det ut til å ta tennispause til over nyttår, skriver NTB.

Australian Open, som starter 14. januar 2019, blir etter all sannsynlighet den neste turneringen for den tidligere verdenseneren, som har vunnet 23 Grand Slam-titler og er betraktet som den beste kvinnelige tennisspilleren gjennom tidene.

Williams kom tilbake til tennisbanen tidligere i år, etter at hun ble mamma for første gang i september 2017.

Det har ikke foregått i stillhet.

Turbulent år

Williams fikk mye oppmerksomhet da hun entret tennis-manesjen igjen iført en catsuit.

Den tettsittende svarte drakta ble omdiskutert, og etter hvert fikk Williams beskjed om at hun ikke fikk bruke drakta mer.

Williams har spilt seg fram til flere finaler i comebacket, men har også spilt sin verste kamp i proffkarrieren. Det skjedde under en WTA-turnering i midten av august. Williams tapte 1-6, 0–6 for britiske Johanna Konta.

Eksperter og forståsegpåere var i sjokk. Hva var det egentlig som skjedde? Det ble spekulert i både sykdom og skader, men svaret viste seg å være noe helt annet.

Overfor Time Magazine forklarte Williams at hun skulle sjekke mobilen en siste gang før hun gikk på banen 10 minutter før kampstart.

Der fikk hun beskjed om at mannen som drepte hennes halvsøster Yetunde Price for femten år siden, hadde sluppet fri fra fengselet.

Han skulle egentlig ha sonet i tre år til, men slapp tidlig på grunn av god oppførsel.

Å se nyheten ble for mye for Williams.

- Jeg greide ikke å riste det av meg, sier hun til Time Magazine.

Og så kom tiraden under US Open. Det er sjeldent stille rundt Serena Williams …