Disse russerne får delta i OL i Pyeongchang

Etter uker med forvirring: Russerne får stille stafettlag i OL

Til Dagbladet opplyser IOC at de omsider har tatt et standpunkt på hva som skjer med russerne i stafetter og lagkonkurranser i vinter-OL i Pyeongchang. Markus Cramer jubler, men flere av de unge stjerneskuddene får ikke delta.

KLARSIGNAL: «Olympic Athlete from Russia» (OAR) får grønt lys til å delta i stafettene og lagkonkuransene i OL i Pyeongchang, opplyser IOC til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  ,
KLARSIGNAL: «Olympic Athlete from Russia» (OAR) får grønt lys til å delta i stafettene og lagkonkuransene i OL i Pyeongchang, opplyser IOC til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet , Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge vært et ubesvart spørsmål om russerne - som i OL går under navnet «Olympic Athlete from Russia» (OAR) - får stille lag i stafettene og lagkonkurransene i OL.

Dagbladet har vært i kontakt med både landslagstrenere i Norge og Russland og både det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen og IOC sentralt, men seinest i går kunne ingen gi et endelig svar på tematikken.

Til slutt skrev den internasjonale olympiske komité (IOC) en epost til Dagbladet at dette spørsmålet ble diskutert i skrivende stund og at det først ville bli avgjort i det listene over hvilke russere som blir invitert til OL, er klare.

Nå er tiden inne.

169 russiske navn skal ha fått klarsignal til å delta i OL i Pyeongchang - uten at de foreløpig er bekreftet av IOC - hvor blant annet bare fire russiske skiskyttere får invitasjon til Pyeongchang, men så mange som tolv langrennsløpere.

I en ny epost til Dagbladet gir IOC nå et endelig svar på det ubesvarte spørsmålet:

OAR kan vinne stafettgull

Russerne får - under navnet «Olympic Athlete from Russia» - stille lag på alle stafettene og lagkonkurranse i OL, inklusiv hockeylag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer