Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter uker med kritikk og spekulasjoner slo Gerrard tilbake

Matchvinner mot Leicester.

 MATCHVINNER:  Steven Gerrard sikret tre poeng for Liverpool. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Steven Gerrard sikret tre poeng for Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Leicester - Liverpool 1-3 (1-1)

(Dagbladet): Liverpool har hatt en tung start på årets sesong. Før kveldens kamp var det fem poeng opp til Manchester United på 4.-plass.

Det har begynt å murre rundt Brendan Rodgers - som brukte over en milliard på spillerkjøp i sommer - og nordiren har gjentatte ganger måtte svare på sin framtid i klubben.

En opptur mot bunnlaget Leicester var forventet.

Sjokkåpning Allerede etter fem minutter kom den første sjansen. Steven Gerrard svingte inn et frispark fra hjørnet på sekstenmeteren.

Martin Skrtel fikk gå helt aleine opp, men slovakeren greide ikke å styre balle innenfor treverket med pannebrasken.

Leicester var ikke ueffen på eget gress. De lå smart - og var klare som hauk til å utnytte eventuelle Liverpool-feil. 

Og Simon Mignolet er ikke vanskelig å be.  Kampen var 18 minutter gammel da belgieren mistet hodet.

Det så ut som Mignolet hadde en midlertidig hjerneblødning da han helt upresset serverte Cambiasso på åpent mål fra femten meter. Utrolig nok bommet midtbaneterrieren.

José Ulloa hadde gått fem kamper uten mål før kveldens oppgjør. Men noen minutter etter Mignolets tabbe, trodde spissen at tørka endelig var over.

Leicester stormet framover etter en ny Liverpool-feil. Etter en superredning av Mignolet  fikk Ulloa ballen på dødvinkel. Spissen dro seg inn i boksen og banket ballen ballen i stanga - via ryggtavla til Mignolet - og i mål.

Liverpool var rystet - og Leicester-fansen drømte om å ta skalpen på enda et storlag.

Slo grusomt tilbake Men Liverpool slo raskt tilbake.  26 minutter var spilt da Rickie Lambert var råsterk i feltet. Spissen la et høyt innlegg tilbake til Adam Lallana, som brukte rista til å dundre utlikningen i mål.

En annen som har fått kritikk den siste tida er Steven Gerrard. Det har vært mye spekulasjoner om veteranens framtid etter han ikke har signert ny kontrakt med Liverpool. De samme frasene som har florert de siste åra - har kommet hyppigere og hyppigere i veteranens retning:

«Han er over toppen, det er lenge siden han har vært god, han sinker Liverpool-angrepet»

 OOOPS:  Simon Mignolet og Martin Skrtel  ser ballen gå inn i eget nett. Foto: NTB Scanpix
OOOPS: Simon Mignolet og Martin Skrtel ser ballen gå inn i eget nett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Gerrard har en egen evne til å slå tilbake - og gjorde det også i kveld.   Veteranen lusket i returrommet - og da Leicester klarerte dårlig - slo han til. 34-åringen pirket ballen enkelt i mål fra femten meter. Jubelscenene som fulgte viste hvor mye det betydde for mannen som måtte rykke ut på Instagram og benekte intern strid med manageren for noen dager siden.

Kampen var snudd.

- Jeg er fornøyd med målet, men seieren var viktigere. Vi har ikke vært gode nok i år, og må fortsette i samme sporet hvis vi skal kjempe om 4.-plassen, sier Gerrard i et invervju vist på TV 2 etter kampen.

Snytt for straffe? Leicester fikk en svært tung avslutning da Leicester-kaptein Wes Morgan ble utvist etter 63 minutter. Forsvarsspilleren reiv ned Lambert som siste mann.

Litt seinere så det ut som kveldens mann, Steven Gerrard,  ble snytt for straffe da han ble felt alene med keeper.

- Jeg snakket med Lee Mason om straffesituasjonen, så han veit hva jeg mener. Det var en klar straffe. Jeg tror ikke han ville gi keeperen et rødt kort, sier Gerrard.

Leicester var svært nære flere ganger. Nærmest var de ta Cambiasso ladet kanonen inne i boksen etter cirka 70 minutter.  Det så ut som skuddet hadde gått rett inn, men Leicester-spiller Jamie Wardy reddet ballen!

83 minutter ut i kampen avgjorde Jordan Henderson kampen for bortelaget. Et frekt hælspark fra Raheem Sterling fra dødlinja endte i beina på Henderson. Midtbanesliteren fikk en enkel jobb med å trille ballen i mål.

Dermed ble de tre poengene med tilbake til Beatles-byen.

En etterlengtet opptur for de røde. For Leicester fortsetter frustrasjonen. De blå har ikke tatt tre poeng på ni kamper.

 1-1  Adam Lallana feirer utlikningen med Rickie Lambert og Steven Gerrard. Foto: NTB Scanpix
1-1 Adam Lallana feirer utlikningen med Rickie Lambert og Steven Gerrard. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling