Etter van Gaals pengesløseri, avgjorde United-produktet

- Det er vidunderlig.

AVGJORDE: Jesse Lingard plasserte inn 1-0 for United tidlig i andre omgang. Det satte blant andre Marcos Rojo pris på. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Jesse Lingard plasserte inn 1-0 for United tidlig i andre omgang. Det satte blant andre Marcos Rojo pris på. Foto: ScanpixVis mer

• Manchester United - West Bromwich 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Manchester United har pøst ut med penger siden Louis van Gaal tok over som manager forrige sommer. Nederlenderen har brukt nærmere fire milliarder norske kroner i løpet av et drøyt år på en rekke spillerkjøp, men har fått massiv kritikk for å likevel mønstre et lite underholdende lag.

Før dagens viktige kamp mot West Bromwich hadde United spilt to strake 0-0-matcher i Premier League. Etter en målløs første omgang så det ut til at Old Trafford-publikummet risikerte en ny.

Bare sju minutter etter sidebytte presenterte imidlertid en ekte United-gutt seg. Jesse Lingard (22) har ikke kostet klubben et eneste pund i overgangssum, men mot West Bromwich var det akademiproduktet som prikket inn den avgjørende scoringen.

- Vidunderlig Etter at Wayne Rooney, Anthony Martial og de andre United-spillerne hadde slitt med å finne åpninger i et sedvanlig stramt organisert og lavtliggende Tony Pulis-mannskap, utnyttet Lingard en svak klarering av West Brom.-back Chris Brunt.

Med et såletouch la 22-åringen ballen til rette for skudd på det neste, og avslutningen som fulgte fra 18 meter trillet inn i det lengste hjørnet.

- Det er en fantastisk scoring av 22-åringen. Det er vidunderlig, utbrøt TV 2-kommentator Jørgen Klem om Lingards aller første nettkjenning i Premier League.

- Jeg tror Manchester United-supporterne setter pris på det. Det er faktisk litt uvanlig i den tiden vi er i nå at et talent kommer gjennom på denne måten, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Mata økte Lingards utsøkte scoring gjorde at West Bromwich måtte begynne å ta større sjanser offensivt, noe som for første gang i kampen ga United mulighten til å kjøre enkelte overganger.

På overtid resulterte en av kontringene i en løpsduell mellom Martial og West Bromwich-stopper Gareth McAuley. Den vant Uniteds franske supertalent, før han ble klippet ned innenfor 16-meteren.

Dommer Mike Dean vurderte situasjonen korrekt og dømte straffe til United, mens McAuley ble vist av banen.  Straffesparket tok Juan Mata seg av på elegant vis da han lobbet ballen midt i mål, samtidig som Boaz Myhill kastet seg til sin høyre side.

Seieren innebærer at van Gaals gutter legger press på tettrioen Manchester City, Arsenal og Leicester, som alle er ett poeng foran rødtrøyene på tabellen.

GAMLE LAGKAMERATER: West Broms Jonny Evans spilte en god kamp mot Wayne Rooney og Manchester United. Foto: Scanpix
GAMLE LAGKAMERATER: West Broms Jonny Evans spilte en god kamp mot Wayne Rooney og Manchester United. Foto: Scanpix Vis mer