Etter VM-kontroversene vil FIFA-legene forandre fotballen

Tar grep.

HJELPES AV: Christoph Kramer hjelpes av banen i sommerens VM-finale mot Argentina. Han spilte først videre etter å ha fått seg en skikkelig hodesmell, men klarte til slutt ikke å spille videre. Nå vil FIFAs leger ta grep slik at spillere som har fått en hjernerystelse ikke får komme inn igjen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB SCANPIX
HJELPES AV: Christoph Kramer hjelpes av banen i sommerens VM-finale mot Argentina. Han spilte først videre etter å ha fått seg en skikkelig hodesmell, men klarte til slutt ikke å spille videre. Nå vil FIFAs leger ta grep slik at spillere som har fått en hjernerystelse ikke får komme inn igjen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både under og etter sommerens fotball-VM i Brasil fikk FIFA massiv kritikk for at det ikke er satt noe håndfast regelverk som håndheves i forbindelse med hodeskader.

Nå tar derimot FIFAs sjefslege, Michel D'Hooghe grep, og sier til AP at man nå vil tillate tre minutter lange opphold i spillet for å avgjøre hvor alvorlig en hodeskade er.

- Å ta beslutninger på 20 sekunder er iblant helt umulig, sier han.

- Spillerne fortjener bedre Det var flere episoder hvor spillere fikk seg en alvorlig trøkk under VM. En av dem var tyske Christoph Kramer i VM-finalen.

Han kom seg riktignok opp igjen etter den uønskede nærkontakten med Ezequiel Garay, men drøye ti minutter senere måtte han kaste inn håndkleet og støttes av banen av det tyske støtteapparatet.

Gary Hartstein, en spesialist på hodeskader, skrev på Twitter etter skaden at det så stygt ut etter at Kramer gikk i gresset og hisset seg opp over at han fikk prøve å fortsette.

- Han blunket veldig sakte etter at han reiste seg igjen. Det skal være et rødt flagg for det medisinske personalet, skrev Hartstein, som har kommet med mange uttalelser om Michael Schumacher etter formel-1-stjernas hodeskade i vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer