Anerkjente «60 Minutes»:

– Etterforsker Armstrong for motordoping

Nye anklager dukker opp i rapport fra «60 Minutes». 

MER TRØBBEL:  Fire år har gått siden Lance Armstrong ble fratatt sine sju Tour de France-titler. Nå rettes nye mistanker mot den kontroversielle amerikaneren. FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET
MER TRØBBEL:  Fire år har gått siden Lance Armstrong ble fratatt sine sju Tour de France-titler. Nå rettes nye mistanker mot den kontroversielle amerikaneren. FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det amerikanske nyhetsmagasinet «60 Minutes» skal ifølge Cyclingnews kringkaste en større etterforskning om mekanisk doping i sykkelsporten. Programmet som sendes på nyåret er rapportert å rette mistanke mot Lance Armstrong.

Den kontroversielle eks-rytteren er utestengt på livstid og fratatt sine sju Tour de France-titler etter avsløringer om omfattende dopingmisbruk. I reportasjen som sendes 29. januar har «60 Minutes» dratt til Ungarn og intervjuet Istvan Varjas, ungareren som ses på som oppfinneren av en mye brukt motor-modell.

Varjas har tidligere påstått at motoriserte sykler har blitt brukt i feltet helt siden 1998. I et nylig intervju med Le Monde gjentok ingeniøren at nye avsløringer om mekanisk doping vil ramme sykkelsporten innen kort tid.

Ungareren hevdet overfor den franske avisen at saken denne gang strekker seg til det øvre sjiktet i den profesjonelle sykkelsporten. Le Monde sin journalist omtalte saken som potensielt like skadelig som Festina-saken, skandalen som avslørte utbredt doping under Tour de France i 1998.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer