Etterforsker årsaken til Frida Wallbergs hjerneblødning

Skal sjekke for tidligere skader.

TRENGTE HJELP: Frida Wallberg ble sendt på sykehuset med hjerneblødning etter kampen mot Diana Prazak 14. juni i år. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Maja Suslin/ NTB Scanpix
TRENGTE HJELP: Frida Wallberg ble sendt på sykehuset med hjerneblødning etter kampen mot Diana Prazak 14. juni i år. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Maja Suslin/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Frida Wallberg ligger fortsatt på sykehuset etter at hun i tittelkampen mot Diana Prazak 14. juni tapte kampen på knock out.

Wallberg ble operert for hjerneblødning, og lagt i koma.

Det har i ettertid blitt spekulert i om Wallberg hadde en skade fra før, men det har ikke vært noen hendelser som tyder på det.

Flere har lurt på om den svenske bokstestjernen kan ha blitt skadet etter å ha sparret mot gutter, eller at skaden kan ha kommet på grunn av kostholdet hennes.

Har sjekket mye Nå skal den svenske proffboksingkommisjonen undersøke saken, skriver svenske Expressen.

- Vi har et system som vi har gjennomført til punkt og prikke før og etter kampen, og det er allerede rapportert til de myndighetene som vi hører under, sier Björn Rosengren i den svenske proffboksingkommisjonen til avisen.

- Etter dette har det vært mye rykter om at hun hadde blitt skadet eller slanket seg før kampen, og at hun ikke burde stille opp. Dette er noe som ikke kom opp i vår undersøkelse før kampen, og denne undersøkelsen omfatter en rekke tiltak.

Vil undersøke mer Nå har kommisjonen bestemt seg for å fortsette undersøkelsen, og Expressen skriver at kommisjonen i dag samles for å vedta hvordan de skal jobbe videre.

- Vi skal snakke om hvordan vi skal jobbe. Vi skal sjekke alt. Om det har hendt noe i Spania, og sjekke opp rundt vekten hennes. Det vil bli telefonintervjuer, men vi vil møte både promotoren hennes, de ansvarlige for kampen og treneren, sier Olof Johansonn, sekretær i proffboksingkommisjonen.

De vil også prate med Wallberg, men dette vil bli gjort først når hun er klar for det.