Etterforsker drapstrusler mot Mikel

Fifa griper inn.

(Dagbladet.no): Det internasjonale fotballforbundet Fifa skal etterforske påståtte drapstrusler mot John Obi Mikel.

Det kommer fram av et intervju BBC Five Live har gjort med 18-åringen.

Mikel skrev under for Manchester United i Oslo 29. april. Seinere snudde han tvert om og ville likevel ikke til den engelske storklubben.

Scoret fredag kveld

Den nigerianske tenåringen stakk fra Lyn og Norge i mai. Da han forberedte seg til U20-VM i slutten noen uker seinere avviste han overfor Dagbladet.no i Paris at han er blitt truet.

- Nei, det er feil. Jeg har aldri blitt truet av noen. Verken jeg eller min familie har blitt truet. John Shittu har et godt forhold til min familie. Jeg stoler på ham, sier Mikel, sa Mikel til Dagbladet.no.

Det antydes ikke på noen måte at det er Chelsea som har truet nigerianeren. Obi Mikel er for tida med Nigeria i afrikamesterskapet. Fredag kveld scoret han sitt første landslagsmål, da laget slo Zimbabwe.

I intervjuet med BBC, som skal sendes i sin helhet seinere i dag, forteller tenåringen at han har møtt Chelsea-manager José Mourinho.

FØRSTE MÅL: John Obi Mikel kom inn som innbytter og avgjorde i afrikamesterskapet. Nå skal Fifa se på trusler mot tenåringen. Foto: Scanpix/Reuters
FØRSTE MÅL: John Obi Mikel kom inn som innbytter og avgjorde i afrikamesterskapet. Nå skal Fifa se på trusler mot tenåringen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer


- Ja, selvsagt har jeg møtt ham. Han er en hyggelig mann, en brilliant trener og mann, sier Mikel.

Best i Chelsea

Opprinnelig skulle Mikel spilt for Manchester United fra 1. januar. Selv har han gjentatte ganger antydet at han heller vil til Chelsea. Tidligere i januar fastslo tingretten i Oslo at fotballmyndighetene avgjør tvisten.

- Jeg vet inni meg hvor jeg ønsker å dra. Jeg tror Chelsea er det beste stedet for meg, sier Mikel til BBC.

Tidligere i mesterskapet i Egypt har Mikel nektet å snakke om Chelsea og Manchester United. På spørsmål om han synes oppstusset runt seg er slitsomt, svarte Mikel slik.

- Det er vanskelig å være borte fra familien min. Men jeg må være sterk og holde fokus.