Etterforsker kampfiksing etter cricketmordet

Polititeori at gambler-syndikat drepte Woolmer.

(Dagbladet.no): Etterforskerne etter drapet på Pakistans cricket-landslagssjef Bob Woolmer undersøker nå muligheten for at «fiksing» av VM-kamper kan ha vært bakgrunnen for motivet bak mordet. Det skriver flere engelske aviser i dag.

Politiet samarbeider nå med cricketforbundets antikorrupsjonsenhet, for å finne ut om det er sannhet i ryktene om at Woolmer var i ferd med å avsløre ulovligheter innen cricketverdenen.

Woolmer skrev på en biografi i tiden før han ble myrdet, og skal ha uttrykt bekymring for at noen sider var blitt borte fra manuset.

- Bob fortalte meg at flere bevis var forsvunnet, og han var veldig forstyrret. Jeg vet ikke hva som sto i boken, men det var den eneste kopien han hadde på tidspunktet, forteller talsmannen for Pakistans landslag, Pervez Jamil Mir, ifølge Guardian.

Det spekuleres nå på om Woolmer hadde planlagt å fortelle om kampfiksing og ulovlig gambling i boka, og at det var dette som fikk ham drept.

Dette avvises imidlertid av Woolmers agent.

- Det er ingenting i boken Bob har skrevet som kan forklare denne situasjonen, og han har ikke mottatt noen trusler, sa Michael Cohen i går.

DNA-testet spillerne

MYRDET: Pakistans britiske cricketlandslagsjef Bob Woolmer ble funnet død på hotellrommet sist søndag. Foto: AP
MYRDET: Pakistans britiske cricketlandslagsjef Bob Woolmer ble funnet død på hotellrommet sist søndag. Foto: AP Vis mer

Som det også ble fortalt i går, har politiet tatt DNA-tester av alle de pakistanske spillerne, og politiet undersøker også ryktene om at Woolmer havnet i krangel med flere spillere etter sjokktapet for Irland lørdag.

Sikkerhetspersonell som var tilstede på bussen hvor dette skal ha funnet sted skal nå avhøres.

Sjefsetterforsker Mark Shields fortalte i går at politiet undersøker muligheten for at Woolmer kjente morderen, ettersom mye tyder på at han slapp vedkommende inn på hotellrommet.

- Jeg tror det er en mulighet for at Bob kjente morderen eller morderne. Kortnøkkelsystemet i hotelldøren og i heisen gjør at ting tyder på dette, men vi har fortsatt ikke utelukket at gjerningsmannen var ukjent, sa Shields.