Emiliano Sala:

Etterforsker mulig deling av likbilde

Et bilde som skal vise avdøde Emiliano Sala på et likhus i England, skal være delt i sosiale medier. Nå har politiet pågrepet to personer i forbindelse med etterforskningen.

OMKOM: Fotballspilleren Emiliano Sala omkom i en flystyrt, bare 28 år gammel. Foto: NTB Scanpix
OMKOM: Fotballspilleren Emiliano Sala omkom i en flystyrt, bare 28 år gammel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotballspilleren Emiliano Sala (28) var på vei fra Nantes til Cardiff da småflyet han satt i styrtet i Den engelske kanalen. Både 28-åringen og piloten David Ibbotson omkom i flystyrten.

Denne uka ble familien nok en gang rammet av sorg, da Emilianos far, Horacio Sala (58), døde av et hjerteinfarkt.

Søndag åpnet britisk politi etterforskning, etter at et bilde - angivelig av den avdøde fotballspilleren på et likhus - er blitt delt i sosiale medier.

- Sårende

Ifølge Sky News skal bildene vise Salas overkropp og tatoveringene på hans høyre arm.

- Vi er opprørt over denne hjerteløse handlingen og kan ikke forstå hvorfor noen har ønsket å gjøre noe så ufølsomt og sårende, skrev Bournemouth Christchurch and Poole Council i en uttalelse.

Politiet mistenker at bildene ble tatt for flere uker siden.

- Det er åpenbart en svært vanskelig tid for Sala-familien, og den fortjener ikke å bli påfør ytterlige smerte, uttalte en talsperson for politiet søndag.

To pågrepet

Mandag kveld bekreftet politiet at to personer er blitt pågrepet, mistenkt for å ha hatt uautorisert tilgang til datamateriale. De pågrepne er en kvinne i 40-åra og en mann i 60-åra. Kvinnen mistenkes også for å ha bedrevet ondsinnet kommunikasjon, ifølge BBC.

Kvinnen er blitt løslatt mot kausjon, mens mannen løslates mens etterforskningen pågår.

- Det er ikke noe som tyder på at noen har brutt seg inn i likhuset, ei at ansatte ved likhuset har vært involvert i lovbrudd.

Etterforskningssjef Gemma Vinton uttaler at politiet har sendt bevis til undersøkelser, for å avgjøre om de skal ta ut siktelser mot de to pågrepne.

- Jeg vil også oppfordre folk til å slutte å dele bildet. Dette påfører Emilianos familie og venner ytterligere ubehag.

Pengekrangel

Sala fullførte en overgang fra den franske klubben Nantes til Cardiff like før han omkom i en flystyrt i januar. Denne overgangen har vært gjenstand for en bitter krangel mellom klubbene.

Argentineren signerte for Cardiff i januar, men to dager senere omkom han i en flyulykke over Den engelske kanal på vei til den walisiske byen. Dødsfallet har resultert i at overgangssummen på rundt 170 millioner kroner ikke er blitt utbetalt.

De har også anklaget Nantes for å ikke ha opplyst om at agenten Mark McKay arbeidet for dem i forbindelse med overgangen.

Cardiff har foreløpig holdt tilbake overgangssummen på 15 millioner pund.