DØD: Dalian Atkinson ble bare 48 år gammel. Her fra tida i Aston Villa. Foto: Reuters
DØD: Dalian Atkinson ble bare 48 år gammel. Her fra tida i Aston Villa. Foto: ReutersVis mer

Etterforsker om to politimenn var skyld i den tidligere PL-stjernas død

Dalian Atkinson døde etter at politiet brukte strømpistol på ham.

For drøye to år siden ble det kjent at den tidligere Premier League-stjerna Dalian Atkinson hadde gått bort, bare 48 år gammel.

Atkinson døde 90 minutter etter at politiet hadde rykket ut til Telford i England og brukt strømpistol mot den tidligere fotballspilleren.

- Til tross for forsøk fra det medisinke personellet var det ikke mulig å redde livet hans, og han ble bekreftet død på sykehuset kort tid etter ankomst, sa en talsmann for ambulansetjenesten etter Atkinsons dødsfall.

Ifølge britiske Sky skal det nå ha blitt satt i gang en etterforskning for å se om de to politibetjentene som rykket ut er skyld i Atkinsons dødsfall, og om de skal straffes for dette.

Det ble hevdet at politiet brukte overdreven makt mot Atkinson, noe de to politibetjentene benektet.

Atkinsons karriere

Angrepsspilleren Atkinson fikk 38 mål på 114 kamper for Aston Villa fra 1991 til 1995. Han vant ligacupen med klubben sesongen 1993/1994.

HEDRET: Aston Villa-fansen hedret Atkinson i en kamp mot Huddersfield i august 2016. Foto: Reuters / Carl Recine
HEDRET: Aston Villa-fansen hedret Atkinson i en kamp mot Huddersfield i august 2016. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer

Atkinson spilte også for klubber som Real Sociedad, Fenerbache, Ipswich og Sheffield Wednesday.

Spissen fikk ingen A-landskamper for England, men representerte B-laget i en vennskapskamp mot Irland i 1990, der han scoret kampens eneste mål.

I 2001 la han opp som fotballspiller.