Etterforsker Superbowl-klare Patriots for juks

Skal ha tatt luft ut av ballene.

ETTERFORSKES New England Patriots etterforskes for juks etter kampen mot Colts i natt. Her er eier Robert Kraft med Lamar Hunt trofeet etter seieren. Foto: Maddie Meyer/Getty Images/AFP
ETTERFORSKES New England Patriots etterforskes for juks etter kampen mot Colts i natt. Her er eier Robert Kraft med Lamar Hunt trofeet etter seieren. Foto: Maddie Meyer/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I natt ble det avgjort hvilke to lag som møtes til selveste Superbowl 1. februar.

Kampen alle snakka om, var da Green Bay Packers rotet bort ledelsen sin og tapte mot Seattle Seahawks på overtid, men nå er det Patriots som får omtale i media.

Og det er ikke nødvendigvis positivt for laget fra New England (Massachusetts).

Nfl.com bekreftet tidligere i dag at de etterforsker kampen mellom New England Patriots og Indianapolis Colts.

Ifølge nettstedet skal en av ballene ha blitt tatt av banen midtveis i kampen. Derfor blir det nå etterforsket om det ble brukt baller som var tappet for luft, under AFC-finalen.

Hvert lag skal stille med tolv baller til testing før kampen. NFL-regelboken sier at det skal være mellom 12,5 og 13,5 pounds psi (rundt 0,869 bar) med luft i de eggeformede ballene. Om ballene blir tappet luft kan det være en fordel, fordi det antakeligvis blir enklere å holde rundt ballen.

- Siste jeg bryr meg om Tom Brady (37), Patriots' quarterback, har avvist alle anklager om at de har tatt luft ut av ballene under 45-7 seieren over Colts.

- Nå tror jeg at jeg har hørt alt. Det er det siste jeg bryr meg om. Jeg svarer ikke på saker som det her, sa Tom Brady mandag morgen til radiokanalen WEEI-FM.

Om det viser seg at ballene i kampen var tappet for luft, er det ikke første gangen det skjer. I 2012 skal en collegestudent ha fått sparken fra laget da han ble tatt i å ta ut luft av ballene.

Hvis Patriots har tatt luft ut av ballene, kommer ikke konsekvensen av det ennå. Det vil kunne koste Massachusetts-laget draft-valg senere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer