Magnus Carlsen og Hans Niemann

Etterforskes av FIDE

Magnus Carlsen (31) og Hans Niemann (19) er under etterforskning av Det internasjonale sjakkforbundet. Det bekrefter FIDE sent torsdag kveld.

ETTERFORSKES: Magnus Carlsen og Hans Niemann etterforskes av FIDE.
ETTERFORSKES: Magnus Carlsen og Hans Niemann etterforskes av FIDE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har satt i gang en etterforskning av Magnus Carlsen og Hans Niemann, etter sjakkdramaet som har pågått de siste ukene.

Det bekrefter FIDE i en uttalelse Dagbladet har fått tilgang til.

«Etter den nylige utviklingen i Carlsen-Niemann-kontroversen, har FIDEs Fair Play-komité (FPL) besluttet å opprette et granskingspanel (IP). Tre medlemmer av kommisjonen vil danne dette panelet, og det vil også ha mulighet til å innkalle eksterne eksperter der det er behov for analyser», innleder de uttalelsen.

Videre presiserer de at de vil undersøke Carlsens påstander om juks fra Niemann, samt Niemanns uttalelse angående juks på nettet. De avslutter uttalelsen med å utdype hvordan de vil gå frem når de etterforsker de to sjakkspillerne.

«Som uttalt av Fair Play-styreleder Salomeja Zaksaite, er FPL klar til å undersøke omstendighetene, samle og analysere alle tilgjengelige data og bevis, og fastslå fakta og påstander som har blitt offentliggjort. Panelet vil sikre en rettferdig avgjørelse, og beskytte rettighetene til begge parter under etterforskningen»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.