Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lazio-fans under etterforskning

Etterforskes etter å ha bannlyst kvinner

- Vi er tilbake til middelalderen, sier tidligere Lazio- og Italia-spiss Carolina Morace.

KONTROVERSIELLE: Lazio-fansen har vært gjenstand for en rekke kontroverser tidligere. Foto: Alberto Pizzoli / AFP PHOTO / NTB Scanpix
KONTROVERSIELLE: Lazio-fansen har vært gjenstand for en rekke kontroverser tidligere. Foto: Alberto Pizzoli / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av Lazio-fansen etterforskes av italiensk politi og fotballforbundet etter at det ble gitt ut flygeblader med ønske om å forvise kvinner fra de ti fremste setene i den ene svingen på Stadio Olimpico.

Italiensk politi opplyser overfor Thomson Reuters Foundation at de har identifisert to mistenkte.

I flygebladene, som ble utdelt før søndagens storkamp mellom Lazio og Napoli, omtales «Curva Nord» som «et hellig sted» der kvinner ikke er velkommen.

- Vi har alltid følt at de første radene er som skyttergraver. Kvinner, koner og kjærester er ikke tillatt, så vi ber dem om å sitte fra den tiende raden, står det i flygebladene, som er signert ultras-gruppen Irreducibili.

- De som ønsker å dra til stadion som et alternativ til en lettsindig, romantisk dag i parken, burde sitte et annet sted.

Tar avstand

Arturo Diaconale, talsmann for Lazio, tok avstand fra holdningen i etterkant av 2-1-tapet mot Napoli.

- Dette er ikke standpunktet til klubben, vi er imot alle former for diskriminering, sier Diaconale, ifølge The Guardian.

- Dessuten er det et enormt antall Lazio-fans, mens dette er et initiativ fra et fåtall. Vi kan ikke alltid blande oss inn for å unngå politisk ukorrekte meldinger som dette.

Michele Uva, generalsekretær i det italienske fotballforbundet, sier til AP at klubben «med sikkerhet kan vente seg disiplinære konsekvenser».

Saken fortsetter under bildet.

FIKK STRAFF: Lazio fikk bøter i fjor etter at fansen tapetserte Stadio Olimpico med klistremerker av Anne Frank i Roma-drakt. Her er Lazio-spiller Marco Parolo med beskjeden «Nei til antisemittisme». Foto: Giorgio Benvenuti / ANSA via AP / NTB Scanpix
FIKK STRAFF: Lazio fikk bøter i fjor etter at fansen tapetserte Stadio Olimpico med klistremerker av Anne Frank i Roma-drakt. Her er Lazio-spiller Marco Parolo med beskjeden «Nei til antisemittisme». Foto: Giorgio Benvenuti / ANSA via AP / NTB Scanpix Vis mer

Kraftige reaksjoner

Flygebladene har skapt kraftige reaksjoner i Fotball-Italia.

- Vi er tilbake til middelalderen. Jeg håper disse folkene blir bannlyst fra stadion, sier tidligere Lazio- og Italia-spiss Carolina Morace til nyhetsbyrået Ansa.

Luisa Rizzitelli, president i Assist, den nasjonale organisasjonen for kvinnelige atleter, sier at det er «sørgelig» at det fortsatt finnes folk i 2018 som mener de kan bestemme hvor og hvordan kvinner kan se på en fotballkamp.

- De som føler at fotballaget deres er en del av deres liv, vet hva det betyr å dele denne kjærligheten med en annen, kvinne eller mann, skriver Rizzitelli på Letteradonna.

- Å være fan av en klubb strekker seg lenger enn kjønnsforskjeller, og det er ikke en tilfeldighet at så mange menn ble forbannet på grunn av dette flygebladet, fortsetter hun.

Hele Norges coronakart