Etterforskes for doping

Zinedine Zidane og 12 andre Juventus-spillere blir etterforsket for dopingbruk. Zidane hadde helsefarlig høyt jerninnhold i blodet avslører rapporten som ender i retten i januar.

I dag ble det bekreftet at Zidane er på vei til Real Madrid. Samtidig henger det mørke dopingskyer over franskmannen som ble kåret til verdens beste fotballspiller. Han er en av 13 tidligere og nåværende Juventus-spillere som er avhørt i forbindelse med en tre år lang dopingetterforskning.

I den ferdige rapporten står det at Zidane har «helsefarlig høyt jerninnhold i blodet». Didier Deschamps som nå er manager i Monaco, hadde «en blodprofil som indikerer mulig dopingbruk».

Ender i retten

Etterforskningen ble satt igang etter at den tidligere Roma-treneren Zdenek Zeman slo alarm fordi Juventus-spillerne var mistenkelig veltrent og muskuløs. Han mente at de tre seriegullene i 1995, 1997 og 1998 kunne skyldes dopingjuks.

Det er den franske sportsavisa L'Equipe som har hatt tilgang til rapporten. De skriver:

«13 Juventus-spillere innrømmet i intervjuene at de brukte jernbaserte substanser. Blant disse var Zidane, Deschamps, Alessandro Del Piero, Angelo Di Livio og Moreno Torricelli.»

I januar 2002 må klubbdoktoren Antonio Agricola og klubbdirektør Antonio Giraudo i retten og svare for dopinganklagene.

Zidane ville skifte klubb

I dag innrømmet Juventus at Zidane er på vei til Real Madrid.

- Zidane ba om å bli solgt. Han insisterte på at han ville forlate Juventus, og vi gjør som han vil, sier den italienske storklubbens overgangssjef Luciano Moggi.

Juventus skal prøve å fylle tomrommet etter Zidane med å kjøpe den tsjekkiske landslagsspilleren Pavel Nedved fra Lazio. Nedved koster 300 millioner kroner, litt under halvparten av det Juventus visstnok får for Zidane, melder NTB.

GODE PÅ LANDSLAGET OGSÅ: I fjor feiret de EM-seieren. Didier Deschamps holder pokalen med Zinedine Zidane til venstre. Begge er involvert i dopsaken hos klubblaget Juventus.