NY ETTERFORSKNING: Armstrong innrømmet nylig i et TV-intervju med Oprah Winfrey at han brukte forbudte stoffer som aktiv syklist.  Foto: SCANPIX/AP/Courtesy of Harpo Studios, Inc., George Burns
NY ETTERFORSKNING: Armstrong innrømmet nylig i et TV-intervju med Oprah Winfrey at han brukte forbudte stoffer som aktiv syklist. Foto: SCANPIX/AP/Courtesy of Harpo Studios, Inc., George BurnsVis mer

Etterforskes for trusler mot vitner

ABC: Armstrong under federal etterforskning.

Føderale etterforskere er i gang med etterforskning av Lance Armstrong for å vurdere om den tidligere stjernesyklisten kan ha brutt loven.

En anonym kilde sier til TV-kanalen ABC at etterforskerne vurderer om Armstrong kan ha hindret etterforskningen eller opptrådt ufint og truende overfor vitner. Det er ikke samme forhold han er blitt etterforsket for tidligere.

Ser på situasjonen
Statsadvokat Andre Birotte, som ledet den forrige etterforskningen av Armstrong, sa tirsdag at han ikke har planer om å sikte 41-åringen etter dopinginnrømmelsene, men han ville likevel ikke utelukke at det kan skje i framtiden.

- Vi er selvsagt klar over uttalelsene som er gitt av Lance Armstrong og som har vært i andre presseoppslag. Det har foreløpig ikke endret mitt synspunkt, men vi vil fortsette å se på situasjonen, sa Birotte.

Armstrong innrømmet nylig i et TV-intervju med Oprah Winfrey at han brukte forbudte stoffer som aktiv syklist.

Han er blant annet fratatt alle sine sju seirer i Tour de France etter at en rapport fra USAs antidopingbyrå avslørte systematisk dopingmisbruk i US Postal-laget, som Armstrong tidligere syklet for.

Vil hjelpe Natt til torsdag kom meldingene om at Armstrong gjerne vil bistå USAs antidopingbyrå (Usada) med å rydde opp i den dopingfylte sykkelsporten.

- Vi har vært i kontakt med Armstrong og hans representanter, og vi forstår det slik at han vil være en del av dette og hjelpe til i arbeidet med å rydde opp i sykkelsporten, sier Usada-sjef Travis Tygart til AFP.

(NTB)