Neymar anklaget for voldtekt

Etterforskes for utpressing

Najila Trindade de Souza (26) etterforskes for utpressing etter voldtektsanklagene mot Neymar, ifølge brasilianske medier.

SIRKUS: Voldtektsanklagene fra modellen Najila Trindade de Souza (26), rettet mot fotballstjerna Neymar, har engasjert landets president og hele befolkningen. Her bæres hun ut av sin tredje advokat, Danilo Garcia de Andrade, etter et avhør 7. juni. Foto: Amanda Perobelli / Reuters / NTB Scanpix
SIRKUS: Voldtektsanklagene fra modellen Najila Trindade de Souza (26), rettet mot fotballstjerna Neymar, har engasjert landets president og hele befolkningen. Her bæres hun ut av sin tredje advokat, Danilo Garcia de Andrade, etter et avhør 7. juni. Foto: Amanda Perobelli / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Den brasilianske modellen og hennes første advokat, José Edgard da Cunha Bueno Filho, etterforskes for utpressing etter voldtektsanklagene mot Neymar.

Det skriver flere brasilianske medier, sitert av blant annet den spanske avisa Mundo Deportivo.

UNDER ETTERFORSKNING: Najila Trindade de Souza. Foto: AFP
UNDER ETTERFORSKNING: Najila Trindade de Souza. Foto: AFP Vis mer

Anklagen er at Trindade og advokaten skal ha bedt Neymar om penger mot at de ikke deler en video som skal vise hele samleiet til Trindade og Neymar i Paris.

Flere medier hevder at Neymar kommer til å snakke ut om anklagene offentlig for første gang på det brasilianske TV-programmet Aqui na Band, som sendes i dag klokka 14.

Konflikten med PSG og klubbframtida kommer også trolig til å være et tema.

Hevder beviset ble stjålet

Neymar har hele tida bedyret sin uskyld. Både spilleren og faren, Neymar Sr., har hevdet at de ble besøkt av Trindades advokat, og at han skal ha truet stjerna med å publisere videoen hvis ikke han ga dem penger.

Kvinnens advokat har derimot benektet anklagene, og påstår at det var Neymars advokater som ba om møtet, og at han aldri skal ha truet stjerna.

Videoen som det skal være snakk om, dukket aldri opp. Trindade har hevdet at iPaden hennes, der videoen skal være lagret, ble stjålet fra leiligheten hennes.

Danilo Garcia de Andrade, advokaten som prydet flere avisforsider etter at han bar Trindade ut av en politistasjon i juni, uttalte få dager seinere at han vurderte å trekke seg hvis ikke klienten supplerte han med bedre beviser.

I midten av juni bekreftet Andrade at han ikke lenger representerte Trindade etter at hun stilte spørsmål ved hans kompetanse.

INSTAGRAM: Den brasilianske fotballspilleren la ut en video på Instagram, hvor han forteller om situasjonen. Video: NTB/Scanpix. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

- Jeg kommer til å slå deg

Det ble derimot sluppet en video som skal være filmet fra hotellrommet i Paris dagen etter den påståtte voldtekten.

Videoen skal vise Trindade og Neymar på hotellrommet, i bakgrunnen spilles låta «Every Breath You Take» av The Police før paret legger seg ned på senga.

Plutselig reiser kvinnen seg fra senga og begynner å slå mot mannen, som tilsynelatende forsøker å beskytte seg selv. Kvinnen roper deretter:

- Jeg kommer til å slå deg, du vet hvorfor. Fordi du banket meg i går, sier kvinnen, ifølge BBC.

Videoen kutter brått etter ett minutt og seks sekunder, og det er uklart hvor resten av klippet befinner seg.

- Ei felle

Det var i begynnelsen av juni at Neymar ble anmeldt for voldtekt på et hotellrom i Paris i mai. Trindade hevder at PSG-stjerna skal ha tvunget seg på henne ved bruk av vold.

Neymar omtalte anmeldelsen som «ei felle» og «et forsøk på utpressing».

De to er enig i flere faktum i saken: De møttes for første gang via Instagram før de innledet et tekstbasert forhold over WhatsApp.

Til slutt bestemte de seg for å møtes i Paris, og Neymar betalte Trindades flybillett fra Brasil til Frankrike. Han fikset også et hotellrom til henne der de møttes 15. mai og hadde seksuell omgang. De møttes igjen 16. mai, der de kranglet, før kvinnen fløy tilbake til Brasil 17. mai - en billett Neymar også betalte for.

Det store stridsspørsmålet er den seksuelle omgangen 15. mai. Trindade hevder det var voldtekt, mens Neymar sier det var med samtykke.

I etterkant av anklagene viste Neymar det som skal ha vært en lang serie WhatsApp-meldinger med Trindade, inkludert intime bilder hun skal ha sendt av seg selv.

Neymar har lagt skylda på en assistent for at bildene ble lekket, men kan likevel risikere å bli straffeforfulgt for hevnporno og for brudd på personvernlovene etter at bildene ble lekket.