JUBEL: Et Viking-lag med kun ti poeng før kampen mot Odd, kunne slippe jubelen løs etter storspill fra Adegbenro. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JUBEL: Et Viking-lag med kun ti poeng før kampen mot Odd, kunne slippe jubelen løs etter storspill fra Adegbenro. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017:

Etterlengtet 3-poenger for Viking

Viking storspilte i første omgang mot Odd, og sikret seg med det tre viktige poeng.

  • Odd-Viking 0–2 (0–2)

(Dagbladet): Tabelljumbo Viking gjestet i kveld Skagerak Arena og et Odd-lag som kunne gjøre et kraftig byks på tabellen med tre poeng.

Med ti poeng før dagens kamp, og åtte poeng opp til sikker plass, var det et Viking-lag som sårt trengte en seier.

Og i kveldssola i Skien så det ut til at laget fra Stavanger hadde lagt den horrible første halvdelen av sesongen bak seg.

Ut i hundre

For i de innledende minuttene av kampen var Viking dominerende. Ball på ball ble hamret inn i Odd sitt felt, og etter bare fem minutter spilt, fikk de uttelling.

På en lang ball i retning bakrom fra Kristoffer Haugen, klarte Adegbenro å få lagt den ned og alene med keeper Sondre Rossbach satte han den sikkert i mål.

En perfekt start for Viking, og absolutt ikke slutten på showet.

I takt med åpningstempoet kjørte de på igjen, og nok en gang traff ballen nettmaskene.

Odd sin Steffen Hagen mistet ballen på vei framover, André Danielsen fikk foten på den og med en lang ball i bakrom, havnet den en gang hos Adegbenro. Alene med keeper var han like iskald som på 0–1 målet.

Resten av omgangen var farget mørkeblått. Med en tomålsledelse fortsatte Viking sin jakt på mål, og Adegbenro var nære å skaffe seg et gjevt hat trick.

Sjansefattig

Andre omgang ble av samme sorti og under pari for Odd. Med to mål å hente på Viking, hadde Dag Eiliv Fagermos menn ingen ting å tape.

Og i forsøket på å vinne, ble det høy temperatur på Skagerak Arena. Pape Paté Diouf havnet i et aldri så lite klammeri med en Viking-spiller og så ut til å tråkke på Julian Ryerson. Hendelsen ble belønnet med gult kort til nevnte Diouf.

De hvitkledde klarte ikke å få hull på Viking-forsvaret. De tilreisende brukte tid og gjorde ingen feil bakover. Åpenbart fornøyde med ledelsen, skapte ikke de mørkeblå store sjanser framover.

Andre omgang endte målløs, og Viking sikret seg med det tre veldig viktige poeng før sommerferien.

Zekhnini

Rafik Zekhnini ble skjermet før dagens kamp mot Viking. Unggutten som muligens spilte sine siste match for Dag Eiliv Fagermo og Odd, i alle fall i denne omgang, hadde ingen god kamp.

For med ryktene om at han er klar for Serie A og Fiorentina, hadde nok hjemmefansen håpet at han skulle skinne en siste gang.

Tross et par gode raid og finter, var et gult kort og 69. minutter spilletid, det eneste Skiens gutten fikk med seg hjem.