Etterlengtet ansettelse

Manchester United har endelig ansatt en sportsdirektør.

NY STILLING John Murtough (t.v) og Darren Fletcher har fått ny jobb i Manchester United. Foto: Manchester United
NY STILLING John Murtough (t.v) og Darren Fletcher har fått ny jobb i Manchester United. Foto: Manchester United Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United har ansatt John Murtough som sportsdirektør. Det skriver klubben i en pressemelding.

Det er første gang klubben har en sportsdirektør, som vil være et nytt ledd mellom manager og klubbdirektør, noe som er vanlig i toppfotballen.

- Dette er en spennende tid for alle i Manchester United, hvor A-laget, akademiet og kvinnelaget alle leverer sterkt, og det vil fortsette å utvikle seg. Det er et privilegium å være en del av den utviklingen, og en ære å lede Manchester Uniteds fotballavdeling, å jobbe ved siden av Ole, Casey og så mange fantastiske støttespillere som er dedikert til å levere suksess til denne klubben, sier Murtough.

Murtough kom til Manchester United i 2013 etter å ha jobbet med David Moyes i Everton. Han har vært sjef for utviklingen i klubben siden 2016. Tidligere var han sjef for Premier Leagues elitesatsing.

Murtough kommer til å jobbe tett sammen med manager Ole Gunnar Solskjær på en daglig basis, melder klubben.

- Jeg er virkelig glad for at vi har tatt denne avgjørelsen. Jeg har kjent John siden jeg kom hit. Det er mest en formell rolle. Han har jobbet i kulissene hele veien. Og dette endrer egentlig ikke noe. Jeg har jobbet tett med John i flere år allerede, sier Solskjær ifølge NTB.

Samtidig er tidligere United-spiller Darren Fletcher ansatt som teknisk direktør.

- Dette er veldig viktige ansettelser, som forsterker utviklingen vi har hatt som klubb de siste årene, i vår nådeløse jakt på suksess, sier klubbdirektør Ed Woodward.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer