Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etterlengtet Arsenal-seier mot United

Første serieseier mot Man. United siden 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Manchester United - Arsenal 0-1. Gjestene hadde både statistikken og formen mot seg da de løp ut på Old Trafford i ettermiddag.

Londonerne hadde spilt åtte seriekamper mot United på rad uten seier (fire tap og fire uavgjort), og hadde bare kapret to poeng på de tre første kampene denne sesongen.

Men nå har ikke Manchester United full pott lenger.

De røde djevlene klarte ikke ta tilbake tabelltoppen fra Portsmouth, som nå leder Premier League ett poeng foran Chelsea.

Fem minutter før slutt scoret nemlig Emmanuel Adebayor kampens eneste mål.

- Vi visste dette kom til å bli vanskelig. United er et godt lag med mye selvtillit. Dette er en fantastisk seier, sier Cesc Fabregas til Sky Sports.

Dramatisk debut

Hvis det skjedde lite i 1. omgang i den andre storkampen tidligere i dag (Chelsea slo Liverpool 1-0), var det slettes ikke tilfellet på Old Trafford.

MATCHVINNER: Emmanuel Adebayor scoret da det var igjen fem minutter på Old Trafford. Foto: REUTERS
MATCHVINNER: Emmanuel Adebayor scoret da det var igjen fem minutter på Old Trafford. Foto: REUTERS Vis mer

Det var mye action - i begge ender.

Alexander Hleb spilte gjennom Emmanuel Adebayor etter bare 11 minutter, og Tomasz Kuszczak felte spissen i feltet. Straffe.

Den polske reservekeeperen debuterte i ettermiddag for United, etter at Edwin van der Sar måtte kaste inn håndkleet på grunn av magetrøbbel.

Og for en start han fikk på United-karrieren.

Gilberto Silva skled litt idet han skjøt straffesparket, og Kuszczak reddet uten større problemer. Dermed ble han nok umiddelbart en ny helt på Stretford End, som han hadde i ryggen.

Kort tid etterpå leverte han også en strålende reaksjonsredning på en corner.

Lehmann reddet med ansiktet

Tomas Rosicky prøvde seg også på halvspretten, men polakken var våken og reddet mesterlig nok en gang.

Etter en veldig god Arsenal-start kom United mer og mer med utover i omgangen. Og spesielt Cristiano Ronaldo var aktiv.

Han prøvde seg med en frekkis da han vendte om og klinte til på direkten, men Jens Lehmann reddet. Et skudd som ikke var veldig ulikt superscoringen til Didier Drogba mot Liverpool.

Rett før pause fikk portugiseren en stor sjanse da han dempet et innlegg på bakre stolpe. Han fyrte løs, og Lehmann rakk ikke få opp armene - men han reddet i stedet med ansiktet.

Tyskeren gikk ned for telling, men kom seg etter hvert på beina igjen.

Mye slurv

Etter pause virket det som flere andre spillere også hadde fått seg en smell i pæra. Begge lagene slurvet mye, og antallet feilpasninger var altfor høyt, med tanke lønningsposene til disse gutta.

Og dette til tross for at tempoet var lavere enn i 1. omgang.

Bortsett fra en Louis Saha-heading, ble det stort sett skudd fra distanse mot slutten av kampen. Like etter at Ole Gunnar Solskjær kom inn for hjemmelaget, fikk Arsenal en gratissjanse.

John O\'Shea mistet ballen på midten, og Cesar Julio Baptista stormet framover med ballen. Han forsøkte å tre ballen i hjørnet fra 16 meter, men skuddet gikk like utenfor.

Også scoringen til Arsenal kom etter midtbaneslurv av United.

Flott Fabregas-forarbeid

Ronaldo mistet ballen til Cesc Fabregas på midten, og spanjolen satte fart framover. Ingen United-spillere klarte å stoppe ham, og han slo en flott stikkpasning til Adebayor.

Han satte ballen kontrollert under keeper Kuszczak.

- Det var viktig for meg å åpne scoringskontoen for sesongen. Samtidig jaktet vi på vår første seier. Vi viste i dag at vi er et godt lag, og nå kom også selvtilliten tilbake, sier Adebayor til Sky Sports.


Solskjær var nær ved å score like etterpå, men Lehmann reddet mesterlig skuddet til kristiansunderen fra spiss vinkel.

REDDET STRAFFE: Tomasz Kuszczak laget straffe etter 11 minutter, men gjorde opp for seg da han reddet den.
SLÅTT UT: Jens Lehmann reddet et Ronaldo-skudd med ansiktet.