Lillestrøm slo Sandefjord

Etterlengtet LSK-seier

Lillestrøm tok tre poeng da Sandefjord ble slått 1-0 på Åråsen i Eliteserien i fotball søndag.

MÅL: LSK jubler for scoring. 1- 0 ved Ifeanyi MathewFoto: Borgen, Ørn
/ NTB scanpix
MÅL: LSK jubler for scoring. 1- 0 ved Ifeanyi MathewFoto: Borgen, Ørn / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter tre strake tap smake det godt med tre poeng for Lillestrøm og trener Arne Erlandsen.

- Vi så at det var to lag som var preget av at de trengte poeng. Det er sånn det er når man ikke har vunnet i serien på en stund. Vi er klart bedre enn Sandefjord. Vi må ta med oss det, så skulle jeg ønske vi scoret flere mål. Men de tre poengene var det viktigste, sa Erlandsen til RBnett etter kampen.

Sandefjord hadde sluppet inn 17 mål på årets seks første kamper. Mot Lillestrøm viste gjestene at de fortsatt sliter med å få forsvarsspillet til å fungere.

Allerede etter 13 minutters spill lå ballen bak Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen. Ifeanyi Mathew fikk en klarering rett i føttene og plasserte kula kontrollert i langhjørnet fra sekstenmeteren.

- Dette forandrer alt. Vi ser endringer i laget. Nå ønsker vi bare å se fremover og vinne flere kamper. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre og å fokusere på neste kamp, sa matchvinneren til avisen.

Tynn suppe

Verken før eller etter scoringen skjedde det stort på Åråsen. Det var heller tynn suppe publikum ble servert de første 45 minuttene.

Sandefjord tok tak i annen omgang, og hadde i løpet av de første minuttene skapt mer enn laget gjorde i hele første. Men det var hjemmelaget som var nærmest scoring i annen omgang.

Blant annet misbrukte LSK-spiss Thomas Lehne Olsen en mulighet alene med keeper, mens Gary Martin, sendte ballen i tverrliggeren og ut.

Sandefjord fikk sin første avslutning på mål da André Sødlund klemte til fra 20 meters hold. Skuddet gikk ikke langt utenfor stolpen til Lillestrøm-keeper Matvei Igonen.

Under streken

Sandefjord var nær ved å utligne da LSK-keeper Igonen på akrobatisk vis fikk reddet en frekk avslutning fra Flamur Kastrati.

Lillestrøms ledelse holdt seg ut kampen, og dermed fortsetter den trange seriestarten for Sandefjord. Vestfold-laget ligger nå på 15.-plass, det vil si under streken, med fem poeng.

Heller ikke Lillestrøm har fått noen god start på sesongen, men tre poeng søndag hjalp noe. LSK lå før kampen mot vestfoldingene under streken, med kun fire poeng. Med tre poeng søndag krabbet LSK opp på 13.-plass og har sju poeng.

Neste runde møter skal Sandefjord møte Vålerenga hjemme, mens Lillestrøm reiser til Tromsø.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer