Etterlengtet opptur for Svindal

Bare 22 hundredeler fra pallen i Bulgaria.

PÅ ETTERSKUDD: Aksel Lund Svindal er beste nordmann på tiendeplass etter 1. omgang i verdenscupstorslalåmen i Bulgaria lørdag. Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI
PÅ ETTERSKUDD: Aksel Lund Svindal er beste nordmann på tiendeplass etter 1. omgang i verdenscupstorslalåmen i Bulgaria lørdag. Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal var bare 22 hundredeler fra pallen i lørdagens verdenscupstorslalåm i Bulgaria. Kjetil Jansrud har enorme ryggproblemer og reiser hjem til Norge.

Svindal kjørte seg opp fra tiende- til fjerdeplass med en sterk 2. omgang i Bansko. Bare teknisk suverene Marcel Hirscher fra Østerrike var i særklasse. Han vant hele 1,39 sekunder foran italienske Massimiliano Blardone, mens Marcel Mathis fra Østerrike ble treer 1,46 bak. Svindal var 1,68 sekunder bak den suverene vinneren, men avstanden opp til pallen var kort.

— Det gikk bedre i 2. omgang. Det var vanskelige forhold også nå, men jeg kjempet meg ned og kom nær pallen. Dessverre var jeg litt for langt bak etter 1. omgang, sa Svindal til NTB.

Nero-utøveren virker å være på vei tilbake til bedre form etter en tyngre periode i alpinbakken.

— Det var veldig ulike forhold i 1. omgang, mens det ble jevnere selv om det også var vanskelig i den andre. Jeg er veldig nær, det er bare Hirscher som er langt foran. Jeg er fornøyd med fjerdeplassen, sa Svindal.

Store smerter Kjetil Jansrud kjempet seg ned til 23.-plass. Peer Gynt-alpinisten har store smerter i ryggen og klarte knapt å gå i målområdet. Nå reiser Jansrud hjem til Norge for medisinsk behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer