PÅ ETTERSKUDD: Aksel Lund Svindal er beste nordmann på tiendeplass etter 1. omgang i verdenscupstorslalåmen i Bulgaria lørdag. Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI
PÅ ETTERSKUDD: Aksel Lund Svindal er beste nordmann på tiendeplass etter 1. omgang i verdenscupstorslalåmen i Bulgaria lørdag. Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATIVis mer

Etterlengtet opptur for Svindal

Bare 22 hundredeler fra pallen i Bulgaria.

Aksel Lund Svindal var bare 22 hundredeler fra pallen i lørdagens verdenscupstorslalåm i Bulgaria. Kjetil Jansrud har enorme ryggproblemer og reiser hjem til Norge.

Svindal kjørte seg opp fra tiende- til fjerdeplass med en sterk 2. omgang i Bansko. Bare teknisk suverene Marcel Hirscher fra Østerrike var i særklasse. Han vant hele 1,39 sekunder foran italienske Massimiliano Blardone, mens Marcel Mathis fra Østerrike ble treer 1,46 bak. Svindal var 1,68 sekunder bak den suverene vinneren, men avstanden opp til pallen var kort.

— Det gikk bedre i 2. omgang. Det var vanskelige forhold også nå, men jeg kjempet meg ned og kom nær pallen. Dessverre var jeg litt for langt bak etter 1. omgang, sa Svindal til NTB.

Nero-utøveren virker å være på vei tilbake til bedre form etter en tyngre periode i alpinbakken.

— Det var veldig ulike forhold i 1. omgang, mens det ble jevnere selv om det også var vanskelig i den andre. Jeg er veldig nær, det er bare Hirscher som er langt foran. Jeg er fornøyd med fjerdeplassen, sa Svindal.

Store smerter Kjetil Jansrud kjempet seg ned til 23.-plass. Peer Gynt-alpinisten har store smerter i ryggen og klarte knapt å gå i målområdet. Nå reiser Jansrud hjem til Norge for medisinsk behandling.

— Jeg drar hjem. Det er ingen vits i å fortsette slik. Jeg må finne en løsning med ryggen. Det er så mye smerter, sa Jansrud til NTB.

Slik Jansrud haltet rundt i målområdet er det nesten utrolig at han klarte å kjøre ned og sikre verdenscuppoeng.

— Jeg håper å rekke neste helgs verdenscuprenn i sveitsiske Crans Montana. Søndagens slalåm her må jeg droppe på grunn av smertene, sa Jansrud.

3,81 sekunder skilte opp til Hirscher.

Karlsen på sjuende Truls Ove Karlsen kjørte seg opp fra 20.- til 7.-plass med en solid 2. omgang. 1,99 skilte opp til Hirscher.

Leif Kristian Haugen kjørte inn 2,79 sekunder bak ledende Ted Ligety i 1. omgang. Det holdt akkurat ikke til å få kjøre to omganger. Haugen endte på 31.-plass. Markus Nilsen var hele fire sekunder bak og endte på 37.-plass.

(NTB)