Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier for Magnus Carlsen

Etterlengtet seier for Carlsen

Magnus Carlsen tok sin første seier i Shamkir-turneringen i sjakk mandag. Polske Radoslaw Wojtaszek ble slått i den femte runde.

VANT: Magnus Carlsen på Henie-Onstad kunstsenter søndag, der Carlsen og Hikaru Nakamura spiller om den uoffisielle verdensmestertittelen i Fischer Random.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Magnus Carlsen på Henie-Onstad kunstsenter søndag, der Carlsen og Hikaru Nakamura spiller om den uoffisielle verdensmestertittelen i Fischer Random. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Etter fire remis innledningsvis i storturneringen i Aserbajdsjan kunne endelig Magnus Carlsen glede seg over en seier.

Nordmannen spilte med hvite brikker og brukte 31 trekk på å sette motstanderen sin i en umulig posisjon. Nordmannen hadde også nesten 40 minutter bedre tid enn sin motstander på klokken.

De 17 første partiene i turneringen endte alle med remis, før bulgarske Veselin Topalov endelig kunne ta en seier søndag.

Mandag endte også tre av fem partier med remis, mens det siste ennå ikke er ferdigspilt.

Tirsdag er det spillefri i turneringen, mens onsdag skal Carlsen møte sin gamle VM-rival russeren Sergej Karjakin med svarte brikker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media