Etterlengtet seier for fotballjentene

Norges fotballjenter tok en etterlengtet seier da Canada ble slått 1-0 i Algarve Cup i dag.

Siden billetten til årets VM-sluttspill ble sikret i mai i fjor hadde landslaget vunnet bare en av 11 spilte landskamper. Det er en statistikk som bekymrer et halvt år før Norge skal forsvare sin stolte VM-statistikk i Kina.

Tirsdag fikk Åge Steen se Dagny Mellgren score sitt sjette mål på de åtte siste landskampene da gamletrener Even Pelleruds direktespillende Canada ble slått 1-0. Vel så gledelig var det at forsvarsspillet fungerte bra. Det har vært en akilleshæl det siste året.

- Vi har jobbet spesielt med å bli bedre defensivt, og det har vi lykkes med. Vi har sluppet inn to mål på tre kamper i Algarve. Vi har også ønsket å begrense antall sjanser mot oss til tre eller fire per kamp. Det klarte vi både mot Canada i dag og mot USA søndag, sa Steen til toppserien.com.

Canada, som spilte uavgjort både mot USA og Sverige i sine to første kamper, måtte finne seg i å tape for et bedre lag i en kamp der den greske dommeren delte ut hele åtte gule og ett gult kort. Monica Knudsen måtte i garderoben vel halvveis i 2. omgang da hun fikk sitt annet gule kort.

- Jeg har sett bedre dommere, for å si det sånn. Det var mye kort og mye tull. Kampen ble langt mer oppstykket enn nødvendig, sa Steen til toppserien.com.

Selv Hege Riise fikk gult kort, for annen gang på 176 landskamper.

Seieren førte Norge til kamp om 3. plass torsdag. USA spilte 1-1 mot Sverige og gikk til finale, mens svenskene etter 1-1-kamper må finne seg i kamp om 5. plassen selv om de var ubeseiret i gruppespillet.

(NTB)