Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etterlengtet seier for Magnus Carlsen

Slo rivalen Nakamura.

ENDELIG SEIER: Magnus Carlsen vant partiet mot Nakamura. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix
ENDELIG SEIER: Magnus Carlsen vant partiet mot Nakamura. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den siste tiden har nærmest vært er mareritt for Magnus Carlsen, etter seks strake remis i London Chess Classic.

Dersom Magnus Carlsen tapte med hvite brikker mot Hikaru Nakamura i kveld, ville det bli tungt å vinne både London Chess Classic og Grand Chess Tour.

Det skjedde heldigvis ikke. For nordmannen vant etter en maratonkamp. Nå er han for fullt med i kampen om seier i turneringen.

- Dette er godt gammel merke av Carlsen, sier sjakkekspert Hans Olav Lahlum til TV 2.

Lang kamp Etter godt over seks timers spill så det endelig ut til å bli seier til Carlsen, som hadde en såkalt «vunnet stilling» etter 67 trekk. Nakamura ventet i over et kvarter før han gjorde sitt mottrekk.

- Kredit til Magnus, for at han fant det trekket, sier Nakamura.

- Magnus er veldig fokusert. Han sitter og regner på varianter, og jeg tror han føler at dette skal holde til seier. Han er nok litt spent på om han har regner riktig, da, sier søster Ellen Carlsen om Magnus' kroppspråk i TV 2-studio.

Nakamura ville imidlertid ikke gi opp, og hang med så lenge han klarte uten å gi seg. Men etter 78 trekk var kampen over.

Magnus Carlsen kostet på seg et smil etter seieren, og ser endelig ut til å være tilbake i god form.

I morgen skal Carlsen ut mot Veselin Topalov. Da spiller nordmannen med svarte brikker.

Mye remis Torsdagens remis mot Anish Giri, en mann Carlsen aldri har vunnet over, ga en viss stigning i forhåpningene om formen til Magnus Carlsen. Nordmannen spilte med svarte brikker og spilte uavgjort for sjette gang på rad i turneringen i London.

Torstein Bae, sjakkommentator i NRK, håpet at det psykologiske overtaket Magnus Carlsen har på dagens motstander Hikaru Nakamura skulle bli utslagsgivende, og endelig gi nordmannen en etterlengtet seier.

- Magnus har hatt et kolossalt tak på Nakamura, som har gått på klare psykologiske problemer i tidligere møter, uttalte Bae før dagens duell.

Det viste seg å stemme.

Det gjenstår nå to partier i London Chess Classic, som er ekstremt jevnt. Torsdag endte fire av fem partier i remis. Det har skjedd i samtlige runder, bortsett fra i den andre runden. Da endte alle fem partiene uavgjort. Etter 30 partier hadde 25 av dem endt med remis.

Magnus Carlsen er på delt andreplass med 4,0 poeng. Vinneren av turneringen i London får 300 000 dollar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media