Etterlengtet seier

Onsdagens landskamp mot Bulgaria ga oss en etterlengtet seier.

Etter tapene mot Polen og Hviterussland i VM-kvalifiseringen var det viktig for laget å snu den negative trenden. Vi fikk en forferdelig start med scoring mot oss allerede etter 40 sekunder. Scoringen ga kampen et spesielt utgangspunkt. Det er ikke lett å spille mot et lag som Bulgaria når de rir på en 1- 0 ledelse. Men vi må være fornøyd med at vi klarte å snu kampen.

Det var skuffende at ikke flere tilskuere tok turen til Ullevaal. Jeg mener media har en del av skylda for det. De skrev mye i forkant om at det kom til å bli få tilskuere - da er det ikke mange som blir fristet til å komme å se på. Det hjelper heller ikke at enkelte spillere sier at de selv ikke ville kjøpt billett til kampen. Men jeg skjønner likevel at Bulgaria ikke akkurat er noen publikumsmagnet.

Jeg registrerte også at publikum buet på oss da dommeren blåste etter førsteomgang på stillingen 0- 1. Det er ikke noe artig for oss når sånt skjer.

Det er viktig at publikum hjelper oss - selv når det går tungt. Det er da vi trenger støtten mest. Men jeg har allikevel forståelse for at publikum forventer mer av oss, men vi prøver alltid å gjøre vårt beste uansett. Publikum må ikke tro at vi er fornøyd så lenge vi ligger under.

Det er veldig positivt at Nils Johan Semb har sagt ja til å forlenge sin avtale ut år 2004. Semb har hele veien hatt full støtte fra spillerne på landslaget, og jeg har lenge vært ganske sikker på at han kom til å fortsette, men det var hyggelig å få det bekreftet.

Nå står Leeds foran en knalltøff periode med fire viktige kamper på ti dager. Etter kampen mot Chelsea i dag, møter vi Valencia hjemme på onsdag. Lørdag reiser vi til London på for å møte Arsenal. Returoppgjøret mot Valencia spilles tirsdag om en drøy uke. For oss er Premier League viktigere enn semifinalene i Champions League. Vi har lyst til å være med i Champions League også neste sesong og skal vi klare det, må vi bli blant de tre beste i ligaen. Da blir vi nok avhengige av å vinne de fire siste kampene.

I dag spiller vi hjemme mot Chelsea klokka tolv (engelsk tid). Kampen blir et spesielt gjensyn med Elland Road for Jimmy Floyd Hasselbaink. Chelsea-spissen forlot Leeds for snart to år siden, og fansen har inntrykk av at han forlot klubben på grunn av penger.

Hasselbaink kan nok vente seg pipekonsert fra tribunen under kampen i dag.

Natta før tidlige hjemmekamper tilbringer vi alltid på hotell i Leeds. Dagen før kamp trener vi lett før vi reiser til hotellet og spiser middag sammen. Resten av kvelden tilbringes på rommet. Med avspark allerede klokka tolv betyr det at vekkerklokka ringer klokka åtte. Et kvarter seinere er det felles frokost før vi har taktikkmøte der vi får vite laguttaket, taktikken og detaljer om motstanderen. Halvannen time før kampstart reiser vi i samlet tropp til stadion.

Chelsea har gjort det bra den siste tida, og har som oss fortsatt muligheten til å kvalifisere seg til Champions League. Vi tapte tilsvarende oppgjør 0- 1 i fjor, men da hadde vi en dårlig periode. Nå har vi spilt 12 kamper på rad i ligaen uten tap, og jeg kan garantere at vi kommer til å gi alt for å fortsette den gode trenden. Med seier i dag har vi allerede sikret en plass i UEFA-cupen neste sesong - det hadde vært en fin jubileumsgave til David O'Leary i hans 100. kamp som Leeds-manager.