Etterlyser bedre dekk for ekstremvær etter Bianchis ulykke

Kjørte på moderate dekk i fossregnet i Japan.

FIKK VANNPLANING. Jules Bianchi som har kjempet for livet etter ulykken i Japan GP 5. oktober, kjørte med såkalt intermediate dekk i det kraftige regnværet. Noen runder seinere mistet han kontrollen og kolliderte med en bergingsbil etter at bilen fikk vannplaning. Foto: EPA.
FIKK VANNPLANING. Jules Bianchi som har kjempet for livet etter ulykken i Japan GP 5. oktober, kjørte med såkalt intermediate dekk i det kraftige regnværet. Noen runder seinere mistet han kontrollen og kolliderte med en bergingsbil etter at bilen fikk vannplaning. Foto: EPA.Vis mer

Jules Bianchis bil var utstyrt med såkalt intermediate-dekk i regnværet under Japan Grand Prix.
Dekkene er konstruert for moderat til mye nedbør. I Japen kom det ekstreme mengder utover i løpet.

Bilen til Bianchi fikk vannplaning og kolliderte med et bergingskjøretøy i 203 kilomter i timen.

Det er elleve dager siden den alvorlige ulykken.
Bianchi pådro seg alvorlige hodeskader og svever fortsatt mellom liv og død på et sykehus i Japan.

Vil ha bedre ekstremdekk Nå etterlyser F1-stjernene Lewis Hamilton og Sebastian Vettel dekk som opprettholder tilstrekkelig hurtighet og som kan takle store nedbørsmengder bedre.

Det eksisterer dekk som er beregnet for å ta unna ekstreme vannmengder. Men førerne er ikke komfortable med dekktypen og tvinges over til såkalt intermediate dekk som er konstruert for mindre nedbør enn det var i Japan 5. oktober.

Ikke bra nok - Det er ikke bra dekk. Det er ingen hemmelighet, sier Hamilton om ekstrem-dekket, i følge BBC Sport.

Dekkprodusent Pirelli konstruerte en ny dekktype for ekstremvær til årets sesong, men førerne mener problemet fortsatt er det samme.

- Det er et område som det ikke har vært tilstrekkelig fokus på, sier Hamilton.
Vi ønsker et dekk som tar unna tilstrekkelig med vann, og som ikke tvinger oss over på inter, som er betydelig raskere enn ekstremdekkene, sier Lewis Hamilton som vant løpet i Japan.

- Det verste - Det er det verste løpet jeg har kjørt. Jeg skrek i svingene om de vanskelige forholdene, fortalte brasilianske Felipe Massa på en pressekonferanse fem dager etter løpet i Japan.

En tyfon var på vei inn og skapte betydelige nedbørsmengder.