Etterlyser gjeng-bil i NFL-drapet

Eieren er siktet for drapsforsøk på to jenter.

(Dagbladet.no:) Politiet gikk i dag ut med en etterlysning av en Chevrolet Tahoe i forbindelse med drapet på NFL-spilleren Darrent Williams.

Bilen eies av Brian Hicks, som er for tida er varetektsfengslet for narkotikaforbrytelser.

Det er ikke brakt på det rene hvem som kjørte bilen da Williams ble skutt og drept på nyttårsaften, og Hicks ønsker ikke å samarbeide med politiet.

Siktet for drapsforsøk

Hicks er også siktet for å ha forsøkt å ta livet av to unge kvinner i juni 2005. En av kvinnene, Lonnie Clark, ble skutt og drept rett før hun skulle vitne mot Hicks i desember, skriver Denver Post.

Ingen er pågrepet for det drapet.

Takket være tips fra publikum og avhør av de som satt i limousinen Williams ble drept i, har politiet tatt steg i etterforskingen. De håper på ytterligere tips nå som de går ut med informasjon om den mistenkte bilen.

Politiet har vært i fengselet og forsøkt å avhøre Hicks, men han ønsker ikke å snakke med dem, melder CBS 4 News.

SAVNES: Folk fortsetter å hedre Darrent Williams. Her legger fans ned blomster ved stadion til Denver Broncos. Foto: AP
SAVNES: Folk fortsetter å hedre Darrent Williams. Her legger fans ned blomster ved stadion til Denver Broncos. Foto: AP Vis mer

Denver-politiet har også utlovet en dusør på 2000 dollar til personer som har informasjon som kan føre til at gjerningsmennene blir tatt.

Kona: - Vet ingenting

Hicks\' kone, Kimaya James, sier til Rocky Mountain News at hun ikke vet hvem som kjørte bilen til ektemannen på nyttårsaften. Utover det ønsker hun ikke kommentere saken.

Politiet har tidligere fortalt at det var en krangel på et utested i forkant av skytingen på nyttårsaften. En gjeng skal ha vært i en konfrontasjon med noen i følget til Williams. Det er fortsatt uklart om det var dette som førte til at limousinen Williams og flere andre satt i ble pepret med kuler.

Ei 21 år gammel jente skulle egentlig ikke vært i limousinen, men hun ble spurt om å sitte på - og ble skutt i hodet. Men verken hun eller en annen mann som ble skadet, er livstruende skadd.

Gjengoppgjør

Leon Kelly leder en organisasjon for å gå unge ut av gjengmiljøene i Denver. Han har hørt at krangelen på utestedet The Shelter kan ha vært mellom medlemmer av gjengene The Crips og The Bloods.

- Hver gang disse to gjengene møtes, skjer det noe, sier Kelly til Rocky Mountain News.

Hicks er en del av Crips-miljøet

Advokat Andrew Reid, som jobber ved kontoret som representerer Hicks, var ikke klar over at politiet leter etter bilen hans i forbindelse med drapet på NFL-spilleren.

- Han er i fengsel, så det er jo helt åpenbart at han ikke har noe med dette å gjøre. Vi har ingen kommentarer utover det, sier Reid.

DREPT: Denver Broncos-spilleren Darrent Williams ble skutt og drept på nyttårsnatta.
STOR ETTERFORSKING: Politiet forteller at de jobber natt og dag med saken, og nå har de kommet et skritt videre.