Casper Ruud

Etterlyser hjelp fra oljefondet

Klubber og idrettslag forbereder seg på en vanskelig vinter med strømregninger på flere hundre tusen i måneden. Casper Ruud mener Norges største pengebinge må åpnes.

STJERNE: Casper Ruud under US Open-finalen. Foto: AFP
STJERNE: Casper Ruud under US Open-finalen. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Styreleder i Snarøya tennisklubb, Lenn Magne Solheim, sa nylig i et intervju med TV 2 at klubben vil slite stort med strømregninga i vinter, ettersom de må legge såkalte «bobler» over sine fem utendørsbaner, slik at de også skal kunne tas i bruk i vinter.

- Jeg har lyst å hjelpe på de måtene jeg kan. Det er ikke noe mål for meg å ta strømregninga, men hvis det virkelig er nødvendig så skal jeg hjelpe til, uttalte Ruud til TV 2.

Snarøya tennisklubb er barndomsklubben til Ruud.

Klubben føyer seg inn i rekken av klubber og idrettslag som roper varsko før de kommende strømregningene i vinter.

På en pressekonferanse i Lillehammer onsdag, i forbindelse med Davis Cup, møtte Ruud pressen bare tre dager etter at han tapte finalen i US Open.

PÅ PLASS: Landslagstrioen Viktor Durasovic (f.v), kaptein Anders Håseth og Casper Ruud på en pressekonferanse i Lillehammer onsdag. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet
PÅ PLASS: Landslagstrioen Viktor Durasovic (f.v), kaptein Anders Håseth og Casper Ruud på en pressekonferanse i Lillehammer onsdag. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet Vis mer

Etterlyser hjelp

I et intervju med Dagbladet rett i etterkant, sier Ruud at han håper Norges største pengebinge kan være med og hjelpe klubbene som nå frykter sjokksummer i strømregning.

- Jeg blander meg ikke så mye inn i politikk, men man bør kanskje håpe på at det blir en litt mildere vinter. Det er flere haller jeg har hørt som kommer til å slite, og jeg håper staten kommer til å støtte opp på en eller annen måte. Vi har et ekstremt stort oljefond, som jeg synes kan være med og hjelpe til når det er krisetider, sånn som det er nå.

Snarøya tennisklubb frykter strømregninger på 450 000 kroner i måneden.

- Det hadde vært greit å få noe hjelp i hvert fall, spesielt til disse klubbene som trenger hjelp med å overleve. Så er det også andre velstående mennesker i Norge som jeg håper kan hjelpe til i lokalsamfunnet der de er fra. Idrett og barn er noe av det viktigste vi har, sier tennisesset til Dagbladet.

GODT HUMØR: Casper Ruud på plass i Håkon Hall i Lillehammer. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet
GODT HUMØR: Casper Ruud på plass i Håkon Hall i Lillehammer. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet Vis mer

- Helt skandale

Dagbladet har tidligere omtalt Nes ishockeyklubb som risikerer å måtte stenge ishallen bare fire uker etter at sesongen har startet, som følge av skyhøye strømpriser.

En som reagerer sterkt på det som skjer er landslagsspiller og Vålerenga-kaptein Martin Røymark.

- Det er helt skandale. De siste åra har vi hatt en pandemi hvor barn og unge har blitt nektet å drive idrett, nå får vi en ny situasjon med strømkrisa. For en klubb som eier privat og blir drevet på dugnad blir dette helt umulig, sa Røymark til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer