Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser mer kantspill

- Jeg har en vond klump i magen, sier Camilla Thorsen.

ST. PETERSBURG (Dagbladet.no): Håndballjentene hadde en skikkelig dagen derpå i dag. De var fortsatt preget av at medaljedrømmen ble knust mot Ungarn i går kveld.

- Jeg har en vond klump i magen, sier Camilla Thorsen til Dagbladet.no.

Spillerne var trøtte og slitne. Det ble sent i natt. Det var mange tanker som skulle ut av hodene før de sovnet.

88 prosent

Kantspiller Thorsen har vært en av Norges jevneste spillere i dette mesterskapet. Hun har scoret på 14 av 16 skudd, noe som gir en uttelling på 88 prosent.

- Jeg er fornøyd med det, men vi har mye mer plass på kantene og må utnytte det mer, sier hun.

Marit Breivik er enig med Tyskland-proffen.

- Vi sliter ofte litt med å bruke bredden. Vi må jobbe mer med å skape flere muligheter alene med målvakt, mener treneren.

GRUBLET I NATT: - Det ble seint i natt, sier Camilla Thorsen. Hun og jentene brukte lang tid på å fordøye tapet mot Ungarn. Foto: Bjørn Langsem
GRUBLET I NATT: - Det ble seint i natt, sier Camilla Thorsen. Hun og jentene brukte lang tid på å fordøye tapet mot Ungarn. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Tidlige avslutninger

Mot Ungarn i går ledet Norge nesten hele kampen, før det raknet mot slutten. Da stakk ungarerne i fra, og vant 5-0 i en liten periode mot slutten av kampen.

Vår strålende målvakt Katrine Lunde kunne ingenting gjøre, for Norge scoret ikke mål i den avgjørende fasen.

- Det ble en del tidlige avslutninger. Vi klarte ikke holde presset på dem i lang tid, sier Thorsen.

Breivik synes også det ble for få kontringssjanser mot Ungarn.

- Det ble for mange langskudd i forhold til andre avslutninger. Når vi er så gode i forsvar skal vi score mer i kontra, sier hun til Dagbladet.no.

Mye å ta tak i

Breivik forteller at hun føler med de spillerne som har slitt litt under mesterskapet, og skulle ønske hun kunne komme med forløsende hjelp til dem.

Nå skal landslaget bruke de tre sluttspillkampene (pluss en plasseringskamp) til å trene.

Det er fortsatt VM, og erfaringen er nyttig.

- Vi må bruke dette for alt det er verdt. Heldigvis betyr ikke vår plassering i dette mesterskapet noe i forhold til kvalifisering til framtidige turneringer, sier Breivik.

- Hva konkret skal dere bruke kampene til?

- Vi må øke kløktheten. Vi har fått liten tid til samspill og stressmestring. Bakspillerne våre er også litt like, så vi må prøve å skyve spillet utover og bruke kontraen mer. Og så må vi få til mer samspill med linjespiller, svarer hun.

Vil ikke sette ny rekord

Kaptein Elisabeth Hilmo forteller at jentene skal bruke dagen i dag på å komme seg i angrepsposisjon igjen.

- Vi er litt nedtrykt ennå, så det er godt det er fridag. Det blir deilig med litt shopping og en middag et annet sted enn på hotellet, sier Larvik-spilleren til Dagbladet.no.

Hun forteller at de nå vil kjempe for en hederlig plassering i VM.

- Norges dårligste plassering i et A-VM er en 8. plass. Dere skal vel ikke gjøre noe med den?

- Nei, den skal få lov til å stå, lover Hilmo.

VIL HA MER KANTBRUK: Også Marit Breivik vil se mer spill på vingene, og sier Norge blant annet skal trene på det i de neste kampene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling