Alexander Kristoff sykler Paris-Nice

Etterlyser spurthjelp: - Det må du ikke spørre meg om!

Alexander Kristoff er forbredt på å måtte klare seg alene i spurtene framover.

FÅR KJØRE EGNE SJANSER: Alexander Kristoff får muligheten til å spurte i Paris-Nice, men må klare seg på egenhånd. Foto: NTB/Scanpix
FÅR KJØRE EGNE SJANSER: Alexander Kristoff får muligheten til å spurte i Paris-Nice, men må klare seg på egenhånd. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter mange år som kaptein hos både Katusha og Team UAEs, har Alexander Kristoff fått en litt annen rollen denne sesongen. Foran årets sesong sikret nemlig UAE seg signaturen til spurtkanon Fernando Gaviria. Det har betydd at spurteren fra Stavanger har måttet være opptrekker.

Når han nå deltar i Paris-Nice, får han endelig sjansen til å vise at han fortsatt har spurtgenet inne. Men når sjansen først er her, etterlyser han mer hjelp til å faktisk få vise hva han kan.

- Jeg har ikke noe spurtlag rundt meg, så jeg må klare meg litt selv, sier Kristoff til TV 2.

Han er klar på at han ikke føler presset til å prestere i åttedagersrittet. Da burde laget stilt med andre ryttere, mener han.

- Jeg føler ikke noe spesielt press for å prestere. Da burde de satt opp et bedre spurtlag her. Nå har vi ingen utpregede spurthjelpere med. Jeg føler ikke at vi stiller med et veldig bra lag for de flate etappene, forteller han i det samme intervjuet.

På spørsmål om hvorfor ikke et annet lag er tatt ut, gir Kristoff uttrykk for at han ikke vet.

- Det må du ikke spørre meg om. Det er ikke jeg som tar ut laget, sier han, samtidig som han presiserer at han ga uttrykk til ledelsen om ønsket om flere mann til opprekket.

- Det har jeg ikke fått, men jeg tror jeg skal klare meg ganske godt alene, sier han, og skisserer det som sannsynligvis vil være hverdagen i år.

- Gjorde en god jobb

Kristoff er profesjonell og har gjort en god jobb som opptrekker for Gaviria tidligere i sesongen. Men han innrømmer også at det ikke er helt det samme å ikke skulle kunne sykle for egne sjanser.

- Jeg gjorde en god jobb som opptrekker, men jeg får ikke helt det samme kicket av det. Jeg trives bedre med å kjøre for egne resultater. Det er en annen følelse når man vinner, selv om det selvsagt er fint når laget vinner.

- Jeg var fornøyd da Gaviria vant på den første etappen, men jeg er mye mer fornøyd når jeg vinner selv, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

EN SEIER I ÅR: Alexander Kristoff tok hjem en etappeseier i Tour of Oman tidligere i år. Foto: NTB/Scanpix
EN SEIER I ÅR: Alexander Kristoff tok hjem en etappeseier i Tour of Oman tidligere i år. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Ville droppe Tour de France

Etter å ha syklet verdens største ritt som ubestridt kaptein de siste seks årene, har Kristoff selv spurt om å få droppe treukersrittet til sommeren. Dette fordi han ikke ønsker å gå inn i rollen som hjelperytter. Han ønsket heller å sykle Vuelta a Espana og Giro d'Italia.

Det sa sponsoren nei til.

- Jeg ønsker å kjøre for mine egne sjanser og ba derfor om å få kjøre Giroen og Vueltaen i stedet. Laget vurderte det, men sponsoren sa nei. De ønsker best mulig resultater i de to viktigste løpene i 2019, som er UAE Tour og Tour de France, forteller Kristoff, sa Kristoff til TV 2 før sesongstart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer