Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser større anerkjennelse

FFK-spillere synes klubben kunne markert jubileene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Følg Fredrikstad mot Rosenborg søndag klokka 18.

(Dagbladet.no): I løpet av denne sesongen har både Pål André Czwartek og Hans Erik Ramberg rundet runde antall kamper for Fredrikstad FK, henholdsvis 200 og 100.


Men dette har ikke klubben vært klar over, ikke før nettstedet FFKsupporter.net gjør dem oppmerksom på det. «Ta vare på våre helter!» lyder deres oppfordring til klubbledelsen.

I stedet har ikke kamp-jubileene blitt markert i det hele tatt. Ramberg og Czwartek er enig med supporterne i at det er synd.

- Det hadde sjølsagt vært hyggelig å bli satt mer pris på av klubben, særlig med tanke på tida etter karrieren. Da er det artig å ha noen håndfaste minner, sier Ramberg til Dagbladet.no.

Annen ordning i Moss

Da han spilte for Moss, opplevde han at jubilerende spillere ble hedret med glassfigurer med antallet kamper inngravert.

- Sånt som dette er jo helt vanlig i andre typer bedrifter også, påpeker midtbanespilleren, som rundet sin 100. kamp mot Odd Grenland den 22. oktober.

SAVNET JUBILEUM: - Det hadde sjølsagt vært hyggelig å bli satt mer pris på av klubben, sier Hans Erik Ramberg om at Fredrikstad har glemt å markere flere spilleres kampjubileer. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
SAVNET JUBILEUM: - Det hadde sjølsagt vært hyggelig å bli satt mer pris på av klubben, sier Hans Erik Ramberg om at Fredrikstad har glemt å markere flere spilleres kampjubileer. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Han får støtte fra lagkamerat Pål André Czwartek.

- Klubben er altfor dårlig til å sette pris på slike ting. Jeg husker at jeg spilte min 100. kamp for FFK og var skikkelig giret på å vise meg fram, men klubben hadde ikke registrert det, sier han til supporternettstedet.

Overfor Dagbladet.no utdyper han hva han mener.

- Klubben bør benytte slike anledninger til å vise at de setter pris på spillerne, så får de kanskje ekstra innsats i retur også, sier han.

- Gått i glemmeboka

Både han og Ramberg forklarer mangelen på feiringer med at ingen i klubben teller spillernes antall spilte kamper. Spillerprofilene på FFKs hjemmesider er håpløst utdaterte.

- Kanskje skyldes det at klubben har hatt så mye å tilpasse siden de kom opp i øverste divisjon igjen at slike ting har gått litt i glemmeboka, undrer Ramberg.

I så fall har ledelsen nå blitt minnet om det av supporterne, og nå loves det bedring.

- Jeg skal ta det videre internt, rette på det og så får vi bli proffe på dette området i framtida, lover sportslig leder Morgan Andersen for ffksupporter.net.

Han sier også at det nye systemet vil få tilbakevirkende kraft, slik at Ramberg og Czwartek får den hederen de etterlyser.

•Følg Fredrikstad mot Rosenborg søndag klokka 18.

OVERRASKET: - Klubben bør benytte slike anledninger til å vise at de setter pris på spillerne, og i så fall får de kanskje ekstra innsats i retur, sier Pål André Czwartek om kampjubileer.