Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paul Elliot etterlyser større politisk innsats

Etterlyser større politisk innsats mot rasisme i fotballen

Chelseas første fargede kaptein, Paul Elliott, som nå arbeider for FA, ber om at regjeringen skal mobilisere i kampen mot rasisme på fotballstadioner.

UTSATT: Raheem Sterling har i flere kamper kjent rasismen på kroppen. NTB/Scanpix
UTSATT: Raheem Sterling har i flere kamper kjent rasismen på kroppen. NTB/Scanpix Vis mer

Dette melder det internasjonale nyhetsbyrået AFP.

Den 55 år gamle tidligere midtstopperen sier til BBC at det engelske fotballforbundet FA har nulltoleranse overfor rasisme, og han mener at regjeringen bør innta samme standpunkt.

I 2018/19-sesongen økte mengden av rasistiske tilfeller i engelsk fotball med 43 prosent sammenlignet med sesongen før.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.10.2015 SAMMENDRAG: England fortsetter den gode formen. Fredag slo "Three Lions" Estland 2-0 på Wembley. Theo Walcott og Raheem Sterling scoret målene. Video: Max Vis mer

Må følge opp

- I fotballen sendes det ut et tydelig signal om nulltoleranse. Regjeringen må følge opp og gjøre det samme, mener Elliott.

En av spillerne som har blitt rost for å stå opp mot rasisme, er Manchester Citys stjernespiss Raheem Sterling.

Ifølge Elliott er det viktig at spillere får støtte slike ganger, siden dette vil være nyttig både i fotballen og for samfunnet ellers.

Stå sammen

- At vi står opp mot rasismen og sier vår mening, vil skape positive ringvirkninger for oppførselen på fotballstadioner. Det kan igjen ha en dominoeffekt i samfunnet.

- Med all respekt så er dette et område hvor vi må danne en felles front, vi må stå sammen.

I en uttalelse til BBC sier Departementet for digital teknologi, kultur, medier og sport at de bestreber seg på å arbeide sammen med fotballmyndighetene for å bekjempe rasismen.

- Rasisme og alle former for diskriminering har ingen plass verken i fotballen eller samfunnet, og vi må stå opp mot denne avskyelige oppførselen. I kunngjøringen heter det videre:

- Vi er fullstendig innstilt på å arbeide tett sammen med fotballen for å håndtere problemet.

Departementet sier også at de følger nøye med på fotballmyndighetenes innsats mot rasismen.