Etterlyser tøff dopingkamp

Svein Arne Hansen ber den nye toppledelsen i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) ta grep

Friidrettspresident Svein Arne Hansen
Friidrettspresident Svein Arne HansenVis mer

 Fredag skal det velges ny president i IAAF. Kampen står mellom legendene Sergej Bubka og Sebastian Coe. Uansett hvem valget faller på, vil dopingdebatten prege vedkommendes agenda i tiden som kommer.

Svein Arne Hansen, som tidligere i år ble valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet, legger ikke skjul på at landene han representerer vil kreve endringer.

- Det er åpenbart at våre medlemsnasjoner føler at IAAF må ta en mer proaktiv rolle, sier Hansen.

- De sier også klart at dersom det er noe mer sporten vår kan gjøre for å få kontroll på dette problemet, skal det gjøres så raskt som mulig, tilføyer han.

Dopingdebatten har rast i internasjonal friidrett etter at tyske ARD og britiske Sunday Times avslørte at bloddata fra rundt 5000 utøvere indikerer at en tredel av medaljevinnerne i utholdenhetsøvelser i OL og VM mellom 2011 og 2012 hadde mistenkelige verdier.

IAAF har senere bekreftet at 28 utøvere er suspendert som følge av at dopingprøver avlagt under VM i 2005 og 2007 er testet på nytt.

Svein Arne Hansen mener det må mer enn regelendringer til for å få ryddet opp.

- Doping i idretten er en kompleks utfordring, og jeg tror vi må utvide kampen til å handle om mer enn nye regler og antall dopingtester som gjennomføres, sier han.

Friidrettspresidenten blir Europas representant i det nye styret i Det internasjonale friidrettsforbundet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram