Etterlyser tøff dopingkamp

Svein Arne Hansen ber den nye toppledelsen i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) ta grep

Friidrettspresident Svein Arne Hansen
Friidrettspresident Svein Arne Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Fredag skal det velges ny president i IAAF. Kampen står mellom legendene Sergej Bubka og Sebastian Coe. Uansett hvem valget faller på, vil dopingdebatten prege vedkommendes agenda i tiden som kommer.

Svein Arne Hansen, som tidligere i år ble valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet, legger ikke skjul på at landene han representerer vil kreve endringer.

- Det er åpenbart at våre medlemsnasjoner føler at IAAF må ta en mer proaktiv rolle, sier Hansen.

- De sier også klart at dersom det er noe mer sporten vår kan gjøre for å få kontroll på dette problemet, skal det gjøres så raskt som mulig, tilføyer han.

Dopingdebatten har rast i internasjonal friidrett etter at tyske ARD og britiske Sunday Times avslørte at bloddata fra rundt 5000 utøvere indikerer at en tredel av medaljevinnerne i utholdenhetsøvelser i OL og VM mellom 2011 og 2012 hadde mistenkelige verdier.

IAAF har senere bekreftet at 28 utøvere er suspendert som følge av at dopingprøver avlagt under VM i 2005 og 2007 er testet på nytt.

Svein Arne Hansen mener det må mer enn regelendringer til for å få ryddet opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.