VIL FORTELLE ALT:  Jack Warner er etterlyst av Interpol. I går avslørte den tidligere visepresidenten i Fifa på et tv-program vist i hjemlandet, at han vil fortelle alt. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/NTB Scanpix.
VIL FORTELLE ALT: Jack Warner er etterlyst av Interpol. I går avslørte den tidligere visepresidenten i Fifa på et tv-program vist i hjemlandet, at han vil fortelle alt. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/NTB Scanpix.Vis mer

Etterlyst FIFA-topp vil fortelle «alt»

Jack Warner.

Tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, har sagt til etterforskerne at han vil fortelle alt han vet om korrupsjon i organisasjonen.

72-åringen fra Trinidad og Tobago er etterlyst av Interpol, siktet for korrupsjon av amerikanske myndigheter og er ifølge flere medier en av hovedpersonene i FBIs etterforskning. Onsdag valgte han å snakke ut i et tv-program vist i hjemlandet.

Der fortalte han at han frykter for livet, men kommer til å fortelle alt han vet.

- Jeg kan ikke snu nå som jeg har begynt på denne veien, sa Warner.

- Jeg har lenge vært stille og fryktet at denne dagen ville komme. Det kommer jeg ikke til å være lenger. Jeg vil ikke lenger holde på hemmeligheter for dem som aktivt ødelegger landet, fortsatte han.

Han hevder nå å sitte en rekke bevis, men at de er overlevert til en tredjeperson. Angivelig skal Warners dokumenter bevise de ulovlige pengestrømmene i og rundt FIFA og hans eget land.

- Det gjelder også Sepp Blatter og Trinidad og Tobagos nåværende statsminister (Kamla Persad-Bissessar), hevdet Warner.
Warner er en av de 14 personene som amerikanske myndigheter har siktet for hvitvasking, korrupsjon og økonomisk kriminalitet.

For en uke meldte 72-åringen seg for politiet hvorpå han ble satt i fengsel. Kort tid senere ble han fraktet bort derfra i ambulanse. Deretter dukket det opp bilder av politikeren på fest.

Han hevder nå å sitte en rekke bevis, men at de er overlevert til en tredjeperson.

(NTB)