Etterlyst: Motstand

Norge lekte seg i finalen mot Danmark.

(Dagbladet.no) Danmark - Norge 18-30.

De norske gulljentene spilte i ettermiddag inn 217 000 kroner til forbundets konto, da de vant åttenasjonersturneringen World Cup i Århus.

Denne turneringen har vist at styrkeforholdet mellom verdens beste lag har økt etter OL, selv om også Norge har mistet flere sentrale spillere. Andre lag, som Russland, mangler betydelig flere - og den norske triumf i Århus var derfor aldri truet.

Heller ikke hjemmeyndlingene klarte å stikke kjepper i de norske seiershjulene.

Jevnt i et kvarter

Men danskene startet frisk mot Marit Breiviks elever. Danmark har vært gjennom et stort generasjonsskifte, som har ført til at de har vært tilskuere i de to siste mesterskapene.

Nå begynner de rødhvite å likne et lag igjen.

Men ennå ikke et lag som er godt nok til å tukte Norge.

LEKENDE LETT: Gullet fortsetter å regne over Karoline Dyhre Breivang, Tonje Larsen og Kristine Lunde. Norge var ustoppelige i Århus. Foto: CLAUS FISKER/SCANPIX
LEKENDE LETT: Gullet fortsetter å regne over Karoline Dyhre Breivang, Tonje Larsen og Kristine Lunde. Norge var ustoppelige i Århus. Foto: CLAUS FISKER/SCANPIX Vis mer

Jan Pytlicks unge piger hang med i et snaut kvarter, men så takket Kristine Lunde & Co. for følget. Ragnhild Aamodt banket inn mål fra kanten, Linn-Kristin Riegelhuth var sikker på straffene og Marit Malm Frafjord strålende på streken.

Inn mot pause ble det betydelig stillere på tribunene i Århus Arene, og da signalet gikk ledet Norge med hele åtte mål. Andreomgangen ble en ren transportetappe - og Norge vant med 12 mål.

- Danmark manglet to av sine beste spillere. De vil nok være med igjen i neste kamp mot oss. Det er stor løpsvilje i laget vårt, og det fungerer bra i forsvar. Fortsatt må vi arbeide med flyten i angrepsspillet slik at vi får ut mer skuddkraft der, sier Breivik til NTB.

Blir tøffere i EM

Selv om Marit Breivik også har ting å jobbe med før EM, er det ingen tvil om at Norge er i rute. Norge har høvlet over fem av Europas beste landslag og vant disse kampene med 8,6 mål i gjennomsnitt.

Det var før denne turneringen knyttet spenning til hvordan Norge ville klare seg uten gullvinnerne Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Else-Marthe Sørlie Lybekk og Gøril Snorroeggen. Breivik har fått gode svar de siste dagene.

Tonje Larsen, som gjorde comeback før OL, blir likevel viktig i vinterens mesterskap. Etter finaletriumfen i dag ble hun av arrangørene kåret til turneringens beste spiller - noe som er vel fortjent.

Men selv om håndballjentene stort sett lekte seg i Århus, kan de ikke sove fram til EM. Flere utenlandske vil trolig være tilbake på banen da, og de andre medaljekandidatene vil helt sikkert bite bedre fra seg i Makedonia.

Etterlyst: Motstand

- Nå skal vi la spillerne plukke ut noen prioriterte oppgaver. De skal vi jobbe med forbindelse med turneringen på hjemmebane i november, sier Breivik.

SMILER HELE VEIEN TIL EM: Marit Breivik fikk gode svar i åttenasjonersturneringen. Blant annet viste Heidi Løke gode takter på linja.