Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EU beroliger UEFA

I et møte mellom EU-topper og representanter for UEFA gikk i dag EU-representanter ut og forsikret fotball-lederne om at spillere ikke vil bli gitt ubegrenset mulighet til å skifte klubb under et nytt overgangssystem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-representene anmodet FIFA og UEFA om å ikke la de nåværende reglene komme ut av kontroll.

- EU-kommisjonen vil på ingen måte skape en situasjon som gjør det mulig for en spiller å bryte en skriftlig kontrakt uten videre, sier Viviane Reding i EU-kommisjonen.

Etter en trussel fra EUs eksekutivkomitee om å annulere overgangssystemet, sendte FIFA i går et forslag til EU om å gjøre om overgangssystemet og fjerne overgangssummer for spillere over 24 år.

EU-representanter sa i dag at forslaget er for vagt for en definitiv beslutning.

- Detaljene i systemet er ennå ikke sluttført, sa Reding.

FIFA-representanter har vært bekymret for at hyppige overganger kan ødelegge for cuper, serier og internasjonale mesterskap. Dette tar EU hensyn til.

- For å unngå å forstyrre mesterskap, er kommisjonen klar for å akseptere regler som gjør at overganger bare kan finne sted i en begrenset periode.

(Dagbladet.no)