EU-kommisjonen vant billett-kampen

Gode nyheter til alle som kjemper om å sikre seg billetter til VM i fotball til sommeren! Arrangøren har motvillig gått med på EU-kommisjonens krav om at de resterende 160 772 billettene til mesterskapet skal selges i EU- og EØS-land.

Ifølge de offisielle nettsidene til Organisasjonskomiteen for fotball-VM (CFO) ble det sent i går kveld sendt et brev til EU-kommisjonen der kravene ble innfridd. Kommisjonen truet i går formiddag med en klekkelig bot hvis ikke markedet utenfor Frankrike fikk tilgang til de siste billettene.

  CFO har nå gått med på å selge 50 000 billetter til utenlandske fotballforbund og 110 772 til innbyggere i de 15 EU-landene samt EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein.

Telefonbestilling

Det vil bli mulig å bestille billetter over telefon, 90 mennesker vil sitte klare sju dager i uken for å få unna billettene.

  Eneste skår i gleden er at CFO ikke vil nekte franske interessenter i å skaffe seg de samme billettene. EU-kommisjonen har tidligere forlangt at franskmenn ikke skal få tilgang til restplassene, men har ikke fått gjennomslag på dette punktet - foreløpig.

NFF lover ingenting

De mange billettene som nå blir tilgjengelig, berører ikke Norges Fotballforbunds kvote på åtte prosent, skal en tro assisterende generalsekretær Svein Mundal:

- Jeg tror ikke det blir flere billetter til NFF. Vi har ikke fått noen signaler som tyder på dette, og så lenge vi ikke har fått noe konkret å forholde oss til fra arrangørene, tar jeg ingenting for gitt, sier Mundal til Dagbladet :på nettet.

Mundal regner med at NFF har trukket ut hvem som blir de heldige VM-billett-innehaverne innen den 25. april.