GÅ AV: EU-parlamentet vil at Sepp Blatter går av umiddelbart - og ikke venter til det er valgt ny president. Foto: NTB Scanpix
GÅ AV: EU-parlamentet vil at Sepp Blatter går av umiddelbart - og ikke venter til det er valgt ny president. Foto: NTB ScanpixVis mer

EU-parlamentet vil at Blatter går av umiddelbart

- FIFA er en syk organisasjon og sykdommen kommer på grunn av dem som har styr den.

I en resolusjon oppfordrer EU-parlamentet sittende FIFA-president Sepp Blatter til å gå av med umiddelbar virkning. De skriver imidlertid ingenting om en eventuell VM-boikott.

- Små forandringer holder ikke, men store forandringer er kanskje heller ikke nok. FIFA trenger en ny start, sa idrett- og kulturansvarlig i EU-kommisjonen, Tibor Navracsics.

Parlamentet møttes onsdag kveld for å diskutere krisen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

I en resolusjon inngått torsdag gjorde de klart at de oppfordret Sepp Blatter til å gå av allerede nå, i stedet for å vente på en ekstraordinær kongress og et nytt presidentvalg.

«Parlamentet oppfordrer derfor til at FIFA, på en åpen og inkluderende måte, finner en passende interimspresident», heter det i resolusjonen.

Onsdag innkalte FIFA til et ekstraordinært styremøte i juli, hvor de skal bestemme når presidentvalget skal avholdes. Ifølge BBC er datoen 16. desember, men det er foreløpig ikke bekreftet.

I onsdagens debatt tok flere til orde for å gjøre noe med VM-sluttspillene i Russland (2018) og Qatar (2022), men noen oppfordring til flytting eller boikott av mesterskapene ble ikke med i den endelige resolusjonen.

- FIFA er en syk organisasjon og sykdommen kommer på grunn av dem som har styr den, sa spanske Santiago Fisas Ayxela i debatten.

(NTB)