Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eufori rundt Hareide: «Alle elsker Åge - men dette er annerledes»

Stor optimisme i Danmark.

OMRINGET: Åge Hareide ankommer treningen i Vildbjerg. Neste kamp er mot Skottland. Foto: NTB Scanpix
OMRINGET: Åge Hareide ankommer treningen i Vildbjerg. Neste kamp er mot Skottland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før seireren over Island hadde ikke Danmark vunnet en landskamp siden juni i fjor. Det ble med andre ord en pangstart for landslagstrener Åge Hareide, som ble hyllet av et samlet dansk pressekorps etter 2-1-seieren torsdag.

På dagens trening hadde rundt 300 fans møtt opp for å hilse på de danske landslagsspillerne. Følelsen innad i laget beskrives i dansk media som en eufori.

«Alle elsker Åge - men dette er annerledes», er tittelen i Ekstra Bladets nettutgave.

Åge Hareide beskrives videre som en tålmodig mann. Det etter at treningen ble utsatt i femten minutter på grunn av iveren etter å få autografer fra stjernespillere som Daniel Agger og Christian Eriksen.

Stor optimisme Hareides oppgave er å løfte Danmarks fotballstolthet etter to mislykkede kvalifiseringer. VM i Russland i 2018 er siktemålet, og optimismen er tilbake hos våre naboer i sør.

- Jeg vil gjerne skape begeistring, har Hareide uttalt.

- Spillerne skal få en innføring i nye prinsipper om hvordan vi skal forsvare oss og angripe, og jeg ønsker å involvere spillerne i stor grad.

Har troen Dagbladets kommentator Morten Pedersen forstår den danske optimismen.

- Ja. Sånn er det alltid. Gå tilbake til 11. februar 2009. Norge slo Tyskland 1-0 i Düsseldorf etter at «Drillo» tok over for Åge Hareide. Vil tippe vi var der danskene er nå. Vi slo Tyskland borte, de har slått Island hjemme. Det viser alt det vakre med fotballen. Følelsene, sier Pedersen.

- Danmark var ekstremt skuffa over at de ikke gikk til EM, slik som Norge var. Alle ser til Sverige. Eneste grunnen til at de skal til EM er Zlatan. Jeg hørte hva Åge sa etter Island-kampen: «Vi har vunnet en fotballkamp, da er alle glad. Det som er viktig nå, er å vinne en til», sier Pedersen, som ikke tror fallhøyden blir stor med en så optimistisk start.

- Det er bedre å vinne enn å tape. Slik er fotball. Vi vinner, så blir det optimisme. Jeg unner Åge og danskene dette. Det er opp til ham å levere flere seire, sier Pedersen.

- Hva tror du Åge kan få til i Danmark på sikt?

- Åge Hareide har bevist at han er en god trener. Han er mester i Norge, Sverige og Danmark. Han fikk jobben i Danmark på grunn av det han gjorde med Malmö i Champions League. Jeg tror Danmark har store sjanser. De har noen veldig gode fotballspillere. Kanskje Christian Eriksen kan bli Danmarks Zatan, spilleren som utgjør forskjellen. Så har de et ok forsvar. Jeg tror dette kan bli bra, sier Pedersen.

Nettopp Christian Eriksen blir trukket fram som en spiller som endelig viste hva han kan etter kampen mot Island. Han har levert varene for Tottenham denne sesongen, men på landslaget har han ikke vært like toneangivende.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart